20 Ocak 2022 18:40

Muğla Tabip Odası: Çimento fabrikası halkın sağlığına, tarıma ve çevreye zararlıdır

Muğla’da yapılmak istenen çimento fabrikasına Muğla Tabip Odası tepki gösterdi.

Fotoğraf: MA

Reklam

Muğla Menteşe ilçesinde bulanan Bayır ve Deştin mahallelerine yapılmak istenen çimento fabrikasına karşı Muğla Tabip Odası yazılı açıklamaya yaptı. Açıklamada, çimento fabrikasının halk sağlığına, tarıma ve çevreye zararlı olduğu vurgusu yapıldı.  

Çimento üretiminin en kirletici sanayi sektörleri arasında yer aldığı hatırlatılan açıklamada, "Oluşturdukları fiziksel kirliliğin yanı sıra çevreye salacakları zehirli baca gazları ve partiküllerin doğrudan insan sağlığına olan olumsuz etkileri, tarım arazilerine, yeraltı sularına olan zararlı etkileri düşünüldüğünde bu tesislerin geri dönüşü olmayan ciddi sağlık sorunlarına yol açtıkları daha belirgin anlaşılacaktır" denildi. 

"HALKIN SAĞLIĞININ HİÇE SAYILMASINA GÖZ YUMAMAYIZ"

"Başta tesiste çalışan işçiler ve yakın çevresindekiler olmak üzere tüm halkımızın sağlığını ve yaşamını olumsuz yönde etkileyecektir" diyen Muğla Tabip Odası, haklın sağlığının hiçe sayılmasına göz yummayacakları ifade edildi. 

Açıklamada son olarak, "Bu proje çevre ve insan sağlığı açısından tehlikelerle dolu olup önemli sağlık riskleri içermektedir. Bizler bu projeye izin verilmemesini istiyor, tüm kamuoyunu, temel insan hakkı olan sağlıklı bir ortamda sağlıklı yaşama haklarına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bu projeden vazgeçmeleri için çimento fabrikası yetkililerini ve diğer sorumlu kurumları uyarıyoruz. Bu projede çevre ve halkın sağlığının takipçisi ve tarafı olacağımızı bildiriyor, kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz" denildi. (Muğla/EVRENSEL)

Reklam