12 Ocak 2022 13:24

Direniş sonuç verdi: Germencik Dağyeni'deki maden sondajları sökülmeye başlandı

Germencik Dağyeni Köylülerinin kararlı direnişi sonucu MTA köy yakınlarındaki sondaj makinelerini ve ekipmanları sökmeye başladı.

Fotoğraf: Ahmet Zeki Ünal

Reklam

Özer AKDEMİR

Germencik Dağyeni Köylülerinin kararlı direnişi sonuç getirdi. MTA köy yakınlarındaki sondaj makinelerini ve ekipmanları sökmeye başladı.

MTA MÜDÜRÜ "SONDAJLARI SÖKÜN" DEDİ

Konuyla ilgili görüştüğümüz Dağyeni Köyü Muhtarı İbrahim Korkmaz MTA'nın sondaları söktüğü haberlerini doğrulayarak, "MTA Bölge müdürü geldi köyümüze. Arkadaşlar sondajları söküp köyünüzü terk edeceğiz dedi. Birlikte sondaj alanlarına gittik. Müdür bey orada çalışanlara 'Ekipmanları toplayın, sondajları sökün' köyü terk edeceğiz" dedi.

Öte yandan köylülerin sondaj alanı yakınlarına kurduğu çadırlar ve nöbet ise devam ediyor. Köy muhtarı Korkmaz, "Son ekipman da gidene kadar nöbet tutmaya devam edeceğiz" dedi.

İKİ GÜN SÜRE TANIMIŞTIK, BUGÜN SÖKMEYE BAŞLADILAR

Dağyeni köylülerinden Muammer Salık dün MTA'dan ve Ankara'dan kendilerini ikna için gelenlerin köylüler tarafından dinlenilmediğini. Köylülerin salonu terk ettiğini belirterek, "Ogün MTA müdürüne ne kadar kararlı olduğumuzu bir kez daha söyledik. Size iki gün mühlet, ya sondalarınızı sökün ya da biz gerekeni yapacağız dedik. Bugün sabah MTA müdürü gelerek sondajları sökeceklerini söyledi. "Biz çekiliyoruz, bu işin kazananı kaybedeni olmasın" dedi ancak biz biliyoruz ki bizim kararlılığımızdan korktukları için çekiliyorlar. Biz yine de tetikte duracağız. Yarın bir gün seçimden sonra gelebilirler yine" dedi.

BÖLGEDEKİ 4 KÖYDE 18 SONDAJ YAPILACAK İDDİASI

Kartal Dağı'nın diğer köylerinde, Dağyeni köyünün yanı sıra, Dampınar, Habipler ve Çamköy'de  toplam 18 maden sondajı açılacağı haberlerini sorduğumuz Salık, önümüzdeki günlerde bu köylerde de bir  mücadele ateşinin yanacağını söyledi. "Bütün köyler birleşip bu şirketleri Kartal Dağı'ndan söküp atacağız" dedi.

Reklam