10 Ocak 2022 06:26
Son Güncellenme Tarihi: 10 Ocak 2022 12:17

Ankara’da 3 Kürt gence saldıran ülkücüler serbest bırakıldı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde 3 Kürt gence saldıran 30 kişilik gruptan gözaltına alınan 2 kişi, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Saldırgan İ.K'nin 'Akşam gezintisi değil' notuyla paylaştığı fotoğraf | Kaynak: MA

Paylaş

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi kapısı önünde dün akşam saatlerinde 3 Kürt gence saldıran yaklaşık 30 kişilik ülkücü gruptan bıçaklı olan 2'si gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

ÖNCEKİ SİLAHLI SALDIRILARI NEDENİYLE HAKLARINDA DAVA AÇILMIŞTI

Daha önce Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde kesici silahlarla öğrencilere saldıran ve haklarında davalar açılan İ.K. ve F.T’nin savcılık talimatıyla serbest bırakıldıkları öğrenildi. Yaklaşık 30 kişilik grup içinde başka gözaltına alınan olup olmadığı ise öğrenilemedi.

ÖĞRENCİYİ BIÇAKLADILAR

Ankara’da kalabalık ülkücü bir grup, dün akşam saatlerinde 3 Kürt gence saldırdı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi kapısı önünden geçen 3 gencin önünü yolunu kesen ülkücü grup K.Y.’yi bıçakla yaraladı. Bıçaklanan K.Y. hastaneye kaldırıldı. Bacağından yaralanan K.Y’ye dikiş atıldığı öğrenildi. Diğer iki gencin ise hafif yaralı olduğu belirtildi.

Saldırının ardından olay yerine gelen polis, hem saldırganları hem de saldırıda yaralanan gençlerden D.U. ve M.U’yu Cebeci Şehit Birol Özteki Polis Merkezi Amirliğine götürdü.

Polis ifadelerin ardından “olay çıkmasın” gerekçesiyle saldırganları Esat Polis Merkezine götürdü.

HASTANEDEN KARAKOLA

K.Y.'nin ise hastanede yarasına dikiş atıldıktan sonra Cebeci Şehit Birol Özteki Polis Merkezi Amirliğine getirilerek ifadesi alındı. İfadenin ardından saldırıya uğrayan arkadaşları M.U. ve D.U. ile birlikte karakoldan ayrıldı.

İKİ KEZ SALDIRI

Saldırıya uğrayan gençlerden M.U verdiği ifadelerde olayı anlattı.

Dicle Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi olduğunu belirten M.U., kardeşi İstanbul Üniversitesinde yüksek lisans öğrencisi olan D.U. ile birlikte tez hazırlamak üzere Ankara’ya geldiklerini söyledi. M.U., yaralanan K.Y.’nin ev arkadaşları olduğunu söyledi. Kolaj semtinde ikamet eden bir arkadaşlarına gittikleri sırada isimlerini polis merkezinde öğrendiği İ.K.ve F.T.in kendilerine doğru “Ne bakıyorsunuz” diyerek seslendiklerini anlattı. M.U, “Sonra bu iki şahıs bize saldırdı. Bir şekilde oradan kaçtık, bir süre sonra bize yetiştiler. Bu sırada İ.K; K.Y.’yi sol kalçasından bıçakladı” dedi.

POLİSİN ÖNÜNDE BİR SALDIRI DAHA

K.Y.’nin bıçaklanması üzerine tekrar kaçtıklarını ve seyir halinde olan polis ekibini durdurduklarını belirten M.U., “Bize saldıran istikametten 20-25 kişilik kalabalık geliyordu. Gelen kalabalık bize saldırdı. Sonra polisler beni ve D.U.’yu arabaya bindirdi K.Y. de gelen ambulansla hastaneye kaldırdı. Polis merkezine gireceğimiz esnada kalabalık bir grup bize doğru saldırdı” ifadelerini kullandı.

İfadesi alınan M.U. ve D.U., kendilerine saldıran İ.K. ve F.T'den ve diğer kişilerden şikayetçi oldu.

“SALDIRANLAR KÜRT KİMLİKLERİNİ BİLİYORDU”

M.U. ve D.U.’nun avukatı Doğay Abak da olayın tek taraflı bir saldırı olduğunu belirterek, karşı tarafın saldırı sırasında sarf ettiği sözlerin müvekkillerinin Kürt kimliğini bildiklerini gösterdiğini ifade etti.

Avukat Abak, “Kimliklerinden haberdar olmaları nedeniyle yapıldığı bellidir. Ardından müvekkil ve yanındakilerin karşılık vermeden uzaklaşmalarına rağmen telefonla kişilerin toplanmasını sağlamış, 30 kişilik grup toplanmış, müvekkil onlara karşılık vermemiş olmaları ve uzaklaşmalarına rağmen bu 30 kişilik grup, biri polis merkezi önünde olmak üzere iki kere saldırmışlardır” şeklinde konuştu.

PAYLAŞILAN FOTOĞRAF OLAY YERİNDEN

K.Y.’yi bıçaklayan İ.K’ün saldırıdan kısa bir süre önce sosyal medya hesabından paylaştığı arabada çekilen ve “Akşam gezintisi değil” notunu düştüğü fotoğrafın saldırıyı gerçekleştirdikleri yere ait olduğu ortaya çıktı.

Saldırganlar İ.K. ve F.T’in bir telefonla 30 kişilik ülkücü grubu topladığı belirtildi. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Aşı karşıtı tenisçi Djokovic Avustralya’dan sınır dışı edilebilir

SONRAKİ HABER

İllere göre haftalık vaka haritası açıklandı, en yüksek artış Eskişehir'de (25-31 Aralık)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...