02 Ocak 2022 08:10

Oyuncu İlyas Salman hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Oyuncu İlyas Salman hakkında "Türk milletini alenen aşağılama" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İlyas Salman (Arşiv) | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Adalet Bakanlığının soruşturma izni vermesi üzerine Oyuncu İlyas Salman hakkında sosyal medyada devleti ve milleti "aşağıladığı" iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

DHA'nın haberine göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Oyuncu İlyas Salman'ın sosyal medya üzerinden paylaştığı video aracılığıyla "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Türkiye Hükümeti'ni ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamaya yönelik sözler söylediğinin" ileri sürülmesi üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Ocak 2021'de Yol TV'ye açıklamalarda bulunan İlyas Salman, Şener Şen'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ödül almasını eleştirirken "Recep Tayyip Erdoğan bana bir ödül verse, dünyanın en büyük ödülünü verse, yanında da dağlar dolusu para koysa, ben gidip Recep Tayyip Erdoğan'dan ödül almam. Çünkü ödülü bu akılsız halkın verdiği oylarla aldı zaten, ama o ödülü kötü kullandı" demişti.

ÜZERİNE ATILI SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

İlyas Salman'ın alınan ifadesinde videoda söylediği sözlerin suç teşkil etmediğini, kimseyi aşağılama kastının olmadığını, düşünce ve fikir özgürlüğü çerçevesinde ifadeler kullandığı belirtildi. Salman'ın ifadesinde muhalif bir kişi olduğunu ve daha iyi bir gelecek için eleştiri yapmak gerektiğini kaydederek üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söylediği hatırlatıldı.

İddianamenin değerlendirme kısmında ise video içeriğinde yer alan söylemlerin aşağılama kastıyla söylendiği, düşünce ve eleştiri özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği kanaatine varıldığı ifade edildi.

BAKANLIK SORUŞTURMA AÇILMASINA İZİN VERDİ

Üzerine atılı "Türk milletini alenen aşağılama" suçuna ilişkin yürütülecek soruşturmanın Adalet Bakanlığının soruşturma iznine tabi olduğu hatırlatılan iddianamede, Adalet Bakanlığının geçtiğimiz eylül ayında fezleke düzenleyerek şüpheli yönünden soruşturma açılmasına izin verdiği ifade edildi.

2 YILDAN 6 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede Salman'ın "Türk milletini alenen aşağılama" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Hazırlanan iddianameyi mahkeme kabul etti. Tutuksuz yargılanacak Salman, önümüzdeki mart ayında Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Omikron varyantı nedeniyle dünya genelinde iptal edilen uçuş sayısı 4 bin 700’e ulaştı

SONRAKİ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu: Saray, hanelerin üzerine yeni zamlar yağdırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...