11 Aralık 2021 16:05

Madene karşı mücadele eden köylülerin üzerine ateş açtılar

Madene karşı mücadele eden Çine Topçam köylüsü Coşkun Ailesi'nin üzerine ateş açıldı. Çine Yaşam P. Sözcüsü Ahmet Uslu "İkinci bir Büyüknohutçu katliamı burada yaşanabilirdi" dedi.

Ali Çoşkun ve Cennet Çoşkun|Ekran görüntüsü: Çepeçevre yaşam

Paylaş

Özer AKDEMİR
İzmir

Aylardır evine 60 metre uzaklıkta işletilen madene karşı mücadele eden Çine Topçam köylüsü Ali ve Cennet Coşkun'un üzerine akşam saat 20.00 sularında ateş açıldı. Olay yerinden kaçmaya çalışırken Cennet Coşkun yol üzerinde baygınlık geçirdi.
Çine Yaşam Platformu Sözcüsü Ahmet Uslu Coşkun Ailesi'ne ateş edenlerin farlarını söndürdükleri araçlarıyla konvoy halinde Çine'ye doğru gittiklerini, köylülerin uzaktan konvoyu takip ettiğini söyledi. Coşkun Ailesi'nin madenc şirket tarafından uzun zamandır tehdit edildiğini aktaran Uslu "İkinci bir Büyüknohutçu katliamı da burada yaşanabilirdi. Avukatımız hemen jandarmayı aradı. Saldırganların derhal yakalanmasını ve Topçam köylülerinin can güvenliklerinin sağlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

ALİ COŞKUN: HEDEF GÖZETEREK ATEŞ ETTİLER

Akşam saatlerinde madende hafriyat çalışması olduğunu, çalışma yapanları "Bizim tarafa hafriyat dökmeyin" diye uyaran Ali Coşkun şunları söyledi: "Bir anda başımın üzerinden kurşunların geçtiğini duydum. En az üç el ateş ettiklerini duydum. Biraz çukurda olduğum için isabet etmedi. Hedef göstererek ateş ettiler. Biz evden tarafa değil başka yöne doğru eğilerek kaçtık. Kaçarken hava karanlıktı cep telefonunun ışığını bile açmadık korkudan. Eve gitsek bizi bulurlar diye korktuk. Yolda eşim Cennet fenalaştı, bayıldı. Zaten panik atak hastası. Bize ateş edenler madenin taşeronu olan şirketin elemanlarıydı. Daha sonra jandarma geldi ‘Madenciler de sizi suçluyorlar, sizin ateş etmediğiniz ne malum’ diye bizi suçlamaya kalktılar. Avukatımız ‘Siz buraya delil toplamaya mı mağdurları suçlamaya mı geldiniz’ diye sorarak müdahale etti.”

ÖNCEKİ HABER

Doç. Dr. Osman Elbek: Tütün normal tüketim değildir

SONRAKİ HABER

İnsan Hakları Derneği Aydın Şubesi: İnsan haklarını savunmak en asil görevimiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...