29 Kasım 2021 05:51

Kaza geçiren arkadaşlarına desteğe giden motokuryeler: İşimiz, tehlikeli işler sınıfına alınmalı

Kaza geçiren motokurye Ahmet Burhan Yiğit’e destek için 100’den fazla motorlu kurye işçisi hastane önünde bir araya geldi. Motokuryeler tehlike altında çalıştıklarını anlattı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Damla KIRMIZITAŞ
Ankara

100’den fazla motorlu kurye işçisi, kaza geçiren motokurye Ahmet Burhan Yiğit’e destek için tedavi gördüğü hastanede bir araya geldi. Hastane önünde polisin engellemesiyle karşılaşan motorlu kurye işçileri duruma tepki gösterdi.

Tüm Anadolu Motosikletli Kuryeler Federasyonu Başkanı Çağdaş Yavuz, “Arabanın kaputu eziliyor, ama bizim kolumuz kırılıyor. Çalışamıyoruz, evimize ekmek götüremiyoruz. Bu işler basit işler değil. Keşke kaza yapan arkadaşımızın başına o zaman bu kadar polis toplansaydı da hakkını savunsalardı” dedi.

26 Kasım günü Ankara’da Yenimahalle’nin Şentepe mahallesinde motorlu kurye işçisi Ahmet Burhan Yiğit, karşıdan gelen arabanın ters şeride girerek çarpması sonucu kaza geçirdi. Çarpan araba kaza sonrası kaportasını kontrol ettikten sonra kaçtığı aktarıldı. Kazada bacağı kırılan Yiğit’in, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi yapılırken birçok motokurye işçisi meslektaşlarına destek olmak için hastane önünde toplandı. Hastane önündeki 100’den fazla motokurye emniyet güçleri tarafından engellendi.

Polis, motorlarını bırakarak hastaneye girmek isteyen işçilere evlerinde ziyaret edin diyerek hastane önünündeki işçileri dağıttı. Duruma tepki gösteren Ahmet Burhan Yiğit’in babası ise, “Daha vuran kişiyi yakalamadınız dedik yakalandığını emniyette olduğunu söylediniz. 3 gün sonra yakalıyorsunuz. Ondan da haberimiz olmuyor. Çocuğumun ifadesini 3 gün sonra aldınız. Böyle mi olur” dedi.

“YANINDA OLMAMIZ GEREKİYOR”

Kaza geçiren motokuryenin yanına destek için gidildiğini söyleyen Tüm Anadolu Motosikletli Kuryeler Federasyonu Başkanı Çağdaş Yavuz polisin engellemesine tepki göstererek, “Yine engellemelerle karşatık burada. Bizim amacimiz burada eylem değil aileye geçmiş olsun dilemek, yanında olduğumuzu göstermek. Meslektaşımızın bir sorunu var şu an bizim müdahale etmemiz gerekiyor. Yanında olmamamız gerekiyor. Yatan kardeşimizin sesine ses olmak zorundayız. Keşke kaza yapan arkadaşımızın başına o zaman bu kadar polis toplansaydı da hakkını savunsalardı” dedı.

“ARABANIN KAPORTASI EZİLİYOR AMA BİZ EVİMİZE EKMEK GÖTÜREMİYORUZ”

Bilinçsizliğin artık son bulması gerektiğini söyleyen Yavuz, “İnsanlar kaza geçiren kuryeden önce arabasının kaportasını kontrol ediyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bizler de hata var ama ne olursa olsun önce insan hayatıdır.  Mesleği başında iş yapan insanlarız biz.  Arabanın kaputu eziliyor, en fazla okadar oluyor ama bizim kolumuz kırılıyor. Çalışamıyoruz, aylarca hizmet veremiyoruz, evimize ekmek götüremiyoruz. Bu işler basit işler değil. Çok tehlikeli işler yapıyoruz. Devletimizin bunu tehlikeli işler sınıfına alması gerekiyor. Müdale edilmesi gerekiyor. Her bir kuryeye mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale getirilmesi, bu işin eğitimini ve oryantasyonunu alması gerekiyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Ekonomik güven endeksi kasımda 100 barajının altına geriledi

SONRAKİ HABER

Japonya'dan Kovid-19'un Omikron varyantına "kriz hassasiyeti" yaklaşımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa