26 Kasım 2021 06:27

Savcı gazetecilerin beraat kararına itiraz etti

Gazeteci Kadri Esen ve Dilgeş Ruvanas, “Terör örgütü propagandası” yaptıkları iddiasıyla yargılandıkları davada beraat ederken, savcı, karara karşı İstinaf Mahkemesi’ne itirazda bulundu. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

Şırnak’ın İdil ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında haber takibi yaptığı sırada 28 Şubat 2016’da bulundukları eve yapılan baskın sonucunda gözaltına alınan KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabirleri Ferzen Çatak ve Dilgeş Ruvanas ile KHK ile kapatılan Azadiya Welat Gazetesi muhabiri Kadri Esen hakkında 22 ay sonra açılan dava karara bağlandı. Çatak hakkında “Kamu görevlilerini hedef göstermek”, “Terör ürgütü propagandası yapmak” ve “Terör ürgütü üyeliği”, Ruvanas ile Esen hakkında ise “Kamu görevlileri hedef göstermek” ve “Terör örgütü propagandası yapmak” iddialarıyla devam eden davanın 13’üncü duruşması, dün Şırnak 1'inci Ağrı Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

BERAAT TALEBİ

Gazeteciler Esen ve Ruvanas'ın duruşmaya katılmazken, avukatlar hazır bulundu. Kimlik tespitinin ardından yapılan savunmalarda avukatlar, müvekkillerin gazeteci olduğunu, haber takibi için bölgede olduklarını, faaliyetlerinin gazetecilik faaliyeti kapsamında kaldığını, atılı suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek, beraat talebinde bulundu. 

Savcı, gazetecilerin üzerlerine atılı suçu işlediğini iddia ederek, cezalandırmalarını istedi. 

KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından gazeteciler hakkında somut delil olmağı gerekçesiyle beraat kararı verdi. Mahkeme, yargılanan gazeteci Ferzen Çatak'ın dosyasının ise tefrik edilmesini kararlaştırdı.

SAVCIDAN İTİRAZ

Karardan sonra harekete geçen savcı, mahkemenin beraat kararına karşı İstinaf Mahkemesi’ne itiraz etti. (Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

MB Başkanı Kavcıoğlu: Enflasyonda kalıcı düşüş oluşana kadar tüm araçları kullanmaya devam edeceğiz

SONRAKİ HABER

Dolar/TL 11,98 seviyelerinden işlem görüyor (26 Kasım 2021)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...