23 Kasım 2021 15:26

Tarım Kredi Kooperatif marketleri un, yağ ve şeker satışlarına kota getirdi

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde un, yağ ve şeker satışları 1 adetle sınırlandırıldı. Ürün raflarına kotanın “stokçuluğa karşı” uygulandığına dair duyurular asıldı.

Fotoğraflar: Özgür Gültekin/Evrensel

Paylaş

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde un, yağ ve şeker satışları 1 adetle sınırlandırıldı. Ürünlere asılan bilgilendirme yazısında, kotanın “stokçuluğa karşı” olduğu ifade edildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gıda ürünlerini vatandaşa uygun fiyatla ulaştırmak üzere devreye sokulan ve "fahiş fiyata" karşı önemli bir zincir market haline geldiği defalarca vurgulanan Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin diğer perakende marketlerden ucuz olmadığı anlaşılmıştı.

Tarım Kredi Kooperatif marketleri, adından bu sefer de bazı ürünlere kota koyarak bahsettirdi. Kooperatif marketlerde un, yağ ve şeker satışları 1 adetle sınırlandırıldı.

Markette un, yağ ve şeker raflarına asılan bilgilendirme yazısında satışların 1 adetle sınırlandırıldığı belirtildi ve “Ürünlerimiz ve indirimlerimizden, tüm müşterilerilerimizin faydalanabilmesi ve stokçuluğun önüne geçilmesi için verdiğiniz desteğe teşekkür eder, iyi alışverişler dileriz” ifadelerine yer verildi.

Kooperatiflerin bazı markertlerinde 5 litrelik ve 5 kilogramlık ürünlerle sınırlıyken bazı marketlerinde ise 1 kilogram ve 1 litrelik ürünlerde dahi kotanın uygulandığı görüldü. Aşağıdaki fotoğraflar İstanbul Esenyurt'taki Turgut Özal Mahallesi'nde çekildi.

BAKAN PAKDEMİRLİ, GIDADA STOKLARIN YETERSİZ OLDUĞU İDDİLARINA "SPEKÜLASYON" DEMİŞTİ

Tarımda pandemideki yetersiz önlem ve plansızlığın ardından dövizdeki keskin yükselişle beraber üretim azaldı, girdi maaliyetleri arttı, gıda stoklarında ve fiyat belirlemede ciddi sıkıntılar baş gösterdi.

Bunun çarpıcı örneği peşpeşe gelen zamların ardından şekerde yaşanmıştı. Vatandaş, bazı market raflarında şeker bulamadı Önde gelen zincir marketlerden BİM, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin şeker satışını neredeyse durdurduğunu belirtmiş ve "Tüketicimize uygun fiyatlı şeker tedarik etmekte zorlanmaktayız" açıklaması yapmıştı.

Geçtiğiüllmiz hafta sonu konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gıdadaki krizi katiyen reddetmiş ve benzer iddiaları "spekülasyon" olarak tanımlamıştı. Bakan Pakdemirli "Türkiye’de kimse, sentetik olarak veya gereksiz yere gıda stoklarıyla alakalı spekülasyon yapmaya kalkmasın. Geçen hafta içerisinde şekerle ilgili sanki arz problemi varmış gibi bir konu yapılmaya çalışıldı. Bugün itibarıyla Türk Şeker Fabrikaları, arzına devam etmekte, sektörümüzde arz fazlası var. Hatta bu arz fazlasının önemli bir kısmı da ihracat oluyor" demişti.

Stokların yeterli olduğunun savunulduğu bir dönemde, Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinin de satışı sınırlandırması dikkat çekti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Emrullah Acar ihlale uğrayanların sesini duyurduğu için hedef alındı"

SONRAKİ HABER

TTB üyesi hekimler İstanbul'dan Ankara'ya "Beyaz Yürüyüş" başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...