19 Kasım 2021 16:31

Bakan Pakdemirli gıda stoklarının yeterli olduğunu savundu, Kılıçdaroğlu "yeterli gıda yok" dedi

Bakan Bekir Pakdemirli, gıda stoklarının yeterli olduğunu savundu, gıda zamlarını dünyadaki zamlarla açıkladı. "Yeterli gıda yok" diyen Kemal Kılıçdaroğlu ise yarın sektör temsilcileri ile buluşacak.

Bekir Pakdemirli (solda) ve Kemal Kılıçdaroğlu | Fotoğraflar: DHA

Paylaş

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Osmaniye ziyaretinde yaptığı konuşmada Türkiye’de gıda krizine dair iddiları reddetti, gıda stoklarının yeterli olduğunu savundu. Pakdemirli gıda ürünlerindeki fiyat artışını ise dünyadaki fiyatlara bağladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konuyla ilgili bir paylaşım yaparak, "Astronomik gıda fiyatları bir yana, pek çok üründe kota uygulanmaya başlandı; yeterli gıda yok" açıklamasında bulundu. Kılıçdaroğlu yarın sektör temsilcileri ile görüşeceğini duyurdu.

BAKAN, İDDİALARA SPEKÜLASYON DEDİ

Bakan Pakdemirli, "Türkiye’de kimse, sentetik olarak veya gereksiz yere gıda stoklarıyla alakalı spekülasyon yapmaya kalkmasın. Geçen hafta içerisinde şekerle ilgili sanki arz problemi varmış gibi bir konu yapılmaya çalışıldı. Bugün itibarıyla Türk Şeker Fabrikaları, arzına devam etmekte, sektörümüzde arz fazlası var. Hatta bu arz fazlasının önemli bir kısmı da ihracat oluyor" dedi.

Pandeminin başından beri Türkiye'de gıdada hiçbir problem yaşanmadığını savunan Bakan, bundan sonra da tüketiciye hiçbir problem yaşatılmayacağını öne sürdü.

GIDA ZAMLARINI DÜNYADAKİ ZAMLARA DAYANDIRDI

Gıda stoğunda sorun olmadığını belirten Bakan'ın Türkiye'de üretilen ürünler de dahil gıdadaki fiyat artışını dünyadaki artışa dayandırması dikkat çekti.

"Elbette gıda fiyatlarıyla alakalı ciddi bir artış var" diyerek gıda fiyatlarındaki yüksek artışı kabul eden Pakdemirli, "Bu artışın ana ve temel sebeplerinden bir tanesi, yurt dışı fiyatlarında çok ciddi bir tırmanış var. Birkaç misline çıkan fiyatlar var. Tüm dünyadaki gelişmiş ülkeler de dahil olmak üzere gıda fiyatlarındaki artış, dünyanın ana gündemine oturmuş durumda. Biz bununla ilgili olarak, ilgili gıda komitelerinden hem kısa, hem orta, hem de uzun vadeli tedbirlerin hepsini hükümetimiz içerisinde konuşuyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞACAK

Konuyla ilgli bir açıklama da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, Bakan Pakdemirli'nin aksine, yeterli gıdanın olmadığını ifade etti. "Astronomik gıda fiyatları bir yana, pek çok üründe kota uygulanmaya başlandı; yeterli gıda yok" açıklamasında bulunan CHP' Genel Başkanı, yarın sektör temsilcileri ile görüşeceğini de duyurdu.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DİDF: Pandeminin önlenmesi için alınan kararlar göstermelik ve yetersizdir!

SONRAKİ HABER

TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Şeyhmus Gökalp’in beraat kararına savcı itiraz etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa