Yurttaşlar zamlara ve rekor kıran döviz kurlarına isyan etti, sokağa döküldü!

Rekor üzerine rekor kıran döviz kurlarına ve üst üste gelen zamlara karşı evlerden tencere tava çalınarak başlayan eylemler sokağa taştı. "Hükümet istifa" sloganlarıyla yüründü.

23 Kasım 2021 14:22
Son Güncellenme Tarihi: 24 Kasım 2021 02:17
Paylaş

Art arda gelen zamlar, rekor üzerine rekor kıran döviz kurları ve artan hayat pahalılığına karşı Ankara'da yurttaşlar sokağa döküldü.

Ankaralılar, AKP iktidarının kendilerini açlığa ve yoksulluğa mahkum eden ekonomi politikilarını pencere ve balkonlarından tencere tava çalarak protesto etmeye başladı. Daha sonra eylem sokağa taştı, geçinemediklerini söyleyen yüzlerce yurttaş, "Hükümet istifa" sloganlarıyla Esat caddelerinde yürüdü.

Polisin uyarısı üzerine kalabalık gruplara bölünen yurttaşlar, Kızılay Caddesi'ne yöneldi. Gruplar halinde sloganlarla yürüyen yurttaşlar eylemlerini Kızılay Caddesi'nde de sürdürdü.

Eylemdeki yurttaşlar yol boyunca aklışlarla desteklendi. Motokuryeler ve araçlarıyla seyreden sürücüler korna çalarak desteklerini ve AKP iktidarına tepkilerini gösterdi.

BATIKENT'DE TENCERE TAVALI EYLEM

Ankara Batıkent’te de çok sayıda yurttaş tencere tavalarla yürüdü. Eylemde "Hükümet istifa", "Zam, zulüm, işkence, işte AKP" sloganları atıldı. Eylemi gören pek çok yurttaş da evlerinden çıkarak yürüyüşe destek verdi. Yurttaşlar yürüyüşü sonlandırıken polis müdahalesi gerçekleşti.

ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN YÜRÜYÜŞÜNE POLİS MÜDAHALESİ

ODTÜ'de çok sayıda öğrenci, yurtlar bölgesinde buluşarak yürüyüşe başladı. "Hükümet istifa", "Krizin yükü patronlara", "Işıkları aç kapa, ampül patlasın" sloganları atan öğrenciler, yurtlardaki arkadaşlarına "Gel gel" tezahüratlarıyla yürüyüşe çağırdı. Bazı öğrenciler birçok şehirdeki gibi tencere ve tavalarla yürüyüşe katıldı.

Eyleme katılanların sayısı arttıktan sonra A4 kapısına gelen çevik kuvvet polisleri, öğrencilerin 100. Yıl Mahallesi'ne çıkmasını engellemeye çalıştı. Polis, öğrencilere biber gazı sıktı.

 Eylem sonrasında öğrenciler birliktelikliklerini güçlendirmek ve neler yapabileceklerini tartıştırmak için forum yaptılar.

KOCAELİ'DE MUHABİRİMİZ DE GÖZALTINA ALINDI

Gazetemizin Kocaeli Temsilcisi Gözde Meydan, Derince'nin Yenikent Mahallesi'nde düzenlenen eylemi takip ettiği sırada gözaltına alındı.

EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan da Yenikent'te tencere tavalarla "Hükümet istifa" diyen emekçiler arasında yer alan partinin Körfez İlçe Başkanı Adem Korkmaz'ın gözaltına alındığını duyurdu. Erkan, "Hükümet istifa demek ne zamandan beri suç oldu! İlçe başkanımızı derhal serbest bırakın" dedi.

Eylemde İlçe Başkanı Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu 5 EMEP üyesinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Güvenlik Şube Müdürlüğünde tutulan gözaltındakilere "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlaması yöneltildi.

Gözde Meydan ve gözaltına alınan diğer yurttaşlar, sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakıldı.

ESKİŞEHİR'DE 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Eskişehir'de yürüyüş düzenleyen yurttaşlara polis müdahale etti. Aralarında TİP üyelerinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

KADIKÖY'DE DE EYLEM DÜZENLENDİ

Zamlar, rekor kıran döviz kurları ve hayat pahalılığı İstanbul Kadıköy'de de protesto edildi. Bazı yurttaşlar evlerinden tencere ve tavalar çalarken bazı yurttaşlar da "AKP mezara halk iktidara" sloganıyla yürüyüş düzenledi.

SOL Partinin düzenlediği ve yurttaşların destek verdiği eylemde iktidara istifa çağrısı yapıldı.

Emek Partisi (EMEP) Kadıköy İlçe Örgütü de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Kadıköy'de zamlara, yoksulluğa, sermaye iktidarına, tek adam hükümetine karşı sokaklardayız. Halkımızı bu çağrıyı büyütmeye, bizlere sefaleti dayatanlara karşı ses çıkarmaya, sokağa çağırıyoruz. Hükümet istifa" ifadelerini kulllandı.

KURTULUŞ'TA POLİSTEN ENGELLEME GİRİŞİMİ

İstanbul'un Kurtuluş semtinde düzenlenen yürüyüşe polis engel olmaya çalıştı.

KOCAMUSTAFAPAŞA: "HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ, HESAPLAŞACAĞIZ"

İstanbul Fatih Kocamustafapaşa'da "Helal etmiyoruz hakkımızı, hesaplaşacağız" diyen yurttaşlar, "Gün gelecek, devaran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganlarıyla yürüdü.

İKİTELLİ'DE YURTTAŞLAR SOKAĞA ÇIKTI

İstanbul Küçükçekmece İkitelli bölgesinde halk, artan yoksulluğa karşı sokağa çıktı. Düzenlenen eylemde konuşan yurttaşlar, "Yarın bulunduğumuz her alanda, fabrikada, lisede, üniversitede, semtlerde hayatımızın çalınmasına karşı ses çıkarmaya devam edeceğiz" dedi.

KARAKÖY'DE TİP'TEN EYLEM

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Karaköy’de yürütüş düzenleyip Merkez Bankası önünde "Batırdınız, yargılancaksınız, hükümet istifa" pankartıyla basın açıklaması yaptı.

ESENYURT'TA HALKEVLERİ ÜYELERİ "HÜKÜMET İSTİFA" SLOGANLARIYLA YÜRÜDÜ

İstanbul Esenyurt'ta da Halkevleri üyeleri AKP iktidarını protesto etmek üzere eylem yaptı. Yürüyüş düzenleyen Halkevleri üyeleri hükümete istifa çağrısında bulundu. Camlara çıkan vatandaşlar da eyleme alkışlarla destek verdi.

ESENYALI'DA TENCERE TAVALI YÜRÜYÜŞ

İstanbul Esenyalı'da da rekor seviyelere çıkan döviz kurlarına, artan yoksulluğa, zamlara karşı "Hükümet istifa" sloganlarıyla sokağa çıkıldı. Eylemde yarın saat 19.00'da Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği'nin kadın cinayetlerine ve artan yoksulluğa karşı düzenleyeceği 25 Kasım eylemine katılım çağrısı yapıldı. Polis yürüyüşe katılanlara GBT yaptı.

İZMİR BUCA'DA POLİS MÜDAHALESİ

İzmir Buca'da da hükümeti protesto etmek üzere Şirinyer Metro girişinde toplanmaya başlayan yurttaşlara polis müdahale etti. Halk Migros önünde yeniden toplanmaya başladı.

Buca'daki eylemde "İşçiler, emekçiler, herkes sokağa çıkacak. Bugün ateşi fırlattık. Bunların defolup gitmesini sağlayacağız. Bu zulme son vereceğiz!" denildi.

(HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İmar revizyon planında "kayırılma" iddiası

SONRAKİ HABER

"Emrullah Acar ihlale uğrayanların sesini duyurduğu için hedef alındı"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...