20 Kasım 2021 10:32

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz: Çağrımız HDP’yi de TİP'i de kapsıyor

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, "Emek, demokrasi, özgürlük güçlerini kapsayan ve iki egemen blok dışında kalan bütün güçleri bir ittifak çatısı altında birleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Fotoğraf: Özcan Yaman/Evrensel

Paylaş

Cumhuriyet ve A Haber'de yayımlanan "HDP, TİP ve EMEP ittifak kuruyor", "HDP, TİP ve Sol Parti üçüncü ittifak kuruyor" şeklindeki "sol ittifak" haberlerini yalanlayan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, üçüncü seçenek çalışmalarının detaylarını aktardı.

T24'ten Eray Görgülü'ye konuşan Akdeniz, çağrılarının HDP'yi de TİP'i de kapsadığının vurgulayarak "Emek, demokrasi, özgürlük güçlerini kapsayan ve iki egemen blok dışında kalan bütün güçleri bir ittifak çatısı altında birleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

"ORTAK BİR DEKLARASYON YAZIM AŞAMASINDAYIZ"

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı karşısında üçüncü bir seçenek oluşturmak için görüşmelerinin sürdüğünü aktaran Ercüment Akdeniz, "SOL Parti ve TKP ile üçlü görüşmelerimiz devam ediyor. Güç birliği için ortak bir deklarasyon yazım aşamasındayız. EMEP olarak çağrımız HDP’yi de kapsıyor, Türkiye İşçi Partisi’ni de kapsıyor. HDP ile de görüştük, MYK’da değerlendiriyorlar” dedi.

"TÜRKİYE İKİ KUTUPLU İTTİFAKA MECBUR DEĞİL"

EMEP’in geçen yıl düzenlediği 9. Kongresinde üçüncü blok çağrısı yaptığını hatırlatan Akdeniz, “Türkiye iki kutuplu ittifaka mecbur değil. Halk ittifakını oluşturmamız gerekiyor. Üçüncü blok çağrımızı geçen yılki 9. kongremizde aldığımız kararla yapmıştık. Bir yıldır bu çalışmayı yürütüyoruz ve yaklaşık 4 aydır önemli bir ivme kazandı, olgunlaşmaya başladı" diye konuştu.

"SPEKÜLATİF HABERLER, DAR İTTİFAKLARIN DOĞMASINA NEDEN OLABİLİYOR"

SOL Parti ve TKP ile süren üçlü görüşmelerin dördüncü ayında olduğunu aktaran Akdeniz, "Bizim EMEP olarak çağrımız HDP’yi de kapsıyor, Türkiye İşçi Partisi’ni de kapsıyor. Üçlü görüşmelerimize Türkiye Komünist Hareketi ile Halkevleri de bir dönem dahil oldu. Onlarla da ikili temas devam ediyor. HDP-TİP-Sol Parti ya da HDP-TİP-EMEP anlaştı şeklindeki haberler spekülatif oluyor ve çok daha geniş bir ittifak çıkabilecekken dar ittifakların doğmasına neden olabiliyor. Bu ittifakın içerisinde çok bileşen var. Sendikalar, meslek örgütleri de bulunuyor. Emek, demokrasi, özgürlük güçlerini kapsayan ve iki egemen blok dışında kalan bütün güçleri bir ittifak çatısı altında birleştirmeyi hedefliyoruz. Bu bir sabır işi, görüşmeler devam ediyor. HDP de henüz bir karar almış değil ancak kendi MYK’sında değerlendiriyor. Biz EMEP olarak en geniş iş birliğini arzuluyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Metal, gıda, tekstil işkollarında manzara: Cinsiyetçi iş bölümü, düşük ücret, şiddet, mobbing...

SONRAKİ HABER

İsmail Gökhan Edge, ölümünün 45. yılında mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...