ODTÜ öğrencileri, 5 bin dilekçeyle beslenme hakkı için rektörlüğe yürüdü

5 bin imza toplayan ODTÜ öğrencileri, yemekhane ücretlerinin düşürülmesi ve yemek kalitesinin/ çeşitlerinin artırılması talebiyle rektörlük binasına yürüdü, "Ucuz, nitelikli yemekhane" diye haykırdı.

16 Kasım 2021 08:03
Son Güncellenme Tarihi: 16 Kasım 2021 14:03
Paylaş

ODTÜ öğrencileri yemekhane koşullarının düzeltilmesi talebiyle topladığı binlerce dilekçeyi rektörlüğe sundu. Rektörlük binasına yürüyen yüzlerce öğrenci, taleplerini “Ucuz, nitelikli yemekhane” diye haykırdı.

ODTÜ öğrencileri, yemekhanede çıkan niteliksiz ve az porsiyonlu yemeklere, personel sayısının yetersizliğine ve yemekhane işçilerinin kötü çalışma koşullarına ilişkin 2 hafta boyunca süren imza kampanyası yürütmüştü. Ayrıca bir süredir yemekhanede ses çıkarma eylemleri düzenleyen öğrenciler, toplulukların ve gençlik örgütlerinin çağrısıyla topladıkları 5 binin üzerinde imzayı rektörlüğe teslim etmek için yemekhane önünde bir araya geldi. Yüzlerce öğrenci ellerinde dövizlerle “Yemekhane işçisi köle değildir”, “Ucuz, nitelikli yemekhane” ve “Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz” sloganları eşliğinde rektörlüğe yürüdü. Eylem sürerken öğrenciler tarafından ODTÜ giriş kapılarında polisler ile birlikte gözaltı araçlarının bulunması ise tepkilere neden oldu.

Rektörlük önünde yapılan konuşmalarda, “En temel hakkımız için yemekhane eylemi yaptığımızda rektör polisi okula getirebiliyor. ODTÜ yemekhanesinde sadece 22 işçi çalışırken güvenlik sayısını artırmaya çalışıyor” dedi. ODTÜ yönetiminin bahaneler ürettiğini belirten öğrenciler, yemek ücretlerinin artmaması koşuluyla taleplerini şöyle sıraladı: “Öğlen ve akşam yemeklerinin çorba ve ana yemek dahil olmak üzere 4 çeşit olarak düzenlenmesi, yemeklerin niteliğinin ve porsiyonların artırılması, hijyen koşullarının sağlanması, sabah ve akşam yemeklerinin aynı olmaması, personel sayısının ve yemekhane kapasitesinin artırılması, haftasonu yemeğinin verilmesi, hergün sabah kahvaltısının verilmesi, vegan menünün niteliği ve besleyiciliği gözetilerek 4 çeşit olacak şekilde oluşturulması, vejetaryen menünün diğer talepler doğrultusunda düzenlenmesi, Alakart’ın 23.00’a kadar açık olması, öğrenci kartına nakit para yükleme seçeneğinin olması.” (Ankara/EVRENSEL)

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Oyuncu Burak Özçivit hakkında, set çalışanlarına hakaretten dava açıldı

SONRAKİ HABER

Kalıcı yaz saati uygulaması ne zaman başladı, kış saati neden uygulanmıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...