14 Kasım 2021 13:44

İBB Şehir Tiyatroları, "Çocuk Hakları Festivali" düzenliyor

İBB Şehir Tiyatrolarının çocuk hakları temalı atölyeler hazırlayacağı, oyun ve söyleşiler düzenleyeceği festivale İstanbullular ücretsiz katılabilecek.

Fotoğraf: İBB Şehir Tiyatroları

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Dünya Çocuk Hakları Günü için tarihinde ilk kez festival düzenliyor.

Çocuk haklarına dikkat çekmek için İBB Şehir Tiyatrolarının özel temalı atölyeler hazırlayacağı, oyun ve söyleşiler düzenleyeceği festivale İstanbullular ücretsiz olarak katılabilecek.

19, 20 ve 21 Kasım’da Müze Gazhane’nin ev sahipliği yapacağı atölyeler, sınırlı katılımcıyla ve interaktif olarak gerçekleşecek.

Üç gün boyunca sürecek özel programların, çocuk hakları konusunda toplumsal farkındalık oluşturması ve çocuk bakışlı politikaların inşasına yardımcı olması amaçlanıyor.

Farklı yaş gruplarında çocukların, ebeveynlerin ve eğitimcilerin yer alacağı etkinliklere İstanbullular ücretsiz olarak katılabilecek.

Sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleşecek atölyelerde yer almak isteyenler sehirtiyatrolari.ibb.istanbul adresindeki formu doldurarak katılabilecek.

19 KASIM CUMA

Nagehan Erbaşı Öğdüm’ün düzenlediği “Çocuk Katılımı-Katılım Hakkı Nedir?​” atölyesi katılım hakkı üzerine çocuklarla birlikte düşünmeyi amaçlıyor. Necibe Bozkurt’un düzenlediği “Çocuklar ile Masal Zamanı” atölyesinde çocuklar hayaller kuracak, el ele verip oyunlar oynayacak ve birlikte şarkılar söyleyecekler. Gülbahar Pay’ın yetişkinlere yönelik düzenlediği “Çocuğun Sesine Kulak Ver” atölyesi çocuk hakları konusunda bilgi ve farkındalığın arttırılmasını hedefliyor. Yaratıcı drama disipliniyle kurgulanan atölyede, seçilen çocuk hakları temalı bir çocuk edebiyatı eserinden yola çıkılarak canlandırmalar yapılacak.

20 KASIM CUMARTESİ

Seran Demiral ve Gülbahar Pay’ın düzenlediği “Yaşamak Kimin Hakkı?​” atölyesinde katılımcılar serbest doğaçlamayla insan-hayvan-doğa, çocuk-yetişkin kavramlarını birlikte düşünecek, adalet ve eşitlik üzerine konuşacaklar. Serhat Filiz’in düzenlediği “Müzikli Çizim Atölyesi-İçimdeki Ben” isimli etkinlikte müzik eşliğinde çizim yapılırken çocuk hakları konusunda konuşulacak. Atölye, haklarını bilen, öz güvenli ve farkındalığı yüksek çocuklar yetiştirmeyi amaçlıyor. Nurgül Şenefe’nin yetişkinlere yönelik düzenlediği “Mutlu Aile Mutlu Çocuk” atölyesi çocuğun temel haklarına ışık tutacak.

21 KASIM PAZAR

Seran Demiral’in düzenlediği “Dünyanın Başkaları” atölyesinde bir öykünün girişi anlatılacak. Sonrasında öykünün devamı çocuklarla birlikte kurgulanacak. Özge Midilli-Ertan Kılıç’ın yazdığı Özge Midilli’nin yönettiği “Rüya” oyunu ile festival sona erecek. Oyun sonrasında “Rüya”nın yazarları ve yönetmeni çocuklarla bir söyleşide bir araya gelecekler. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Vedat Bilgin: 3600 ek göstergeyi inşallah ocak ayında TBMM'ye getireceğiz

SONRAKİ HABER

Seyit Rıza ve arkadaşları panelle anıldı: “Mezar yerleri 84 yıldır gizleniyor”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...