24 Ekim 2021 12:56

Aliağa Emek ve Barış Şenliği başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu’nun katkılarıyla Aliağa’da düzenlediği Emek ve Barış Şenliği başladı.

Fotoğraf: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aliağa’da düzenlediği Emek ve Barış Şenliği başladı. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu’nun da katkılarıyla düzenlenen şenlik, iki gün boyunca söyleşi, panel, şiir dinletisi ve konserlerle sürecek.

Emek ve Barış Şenliği’nin açılışı, Aliağa Demokrasi Meydanı’nda yapılırken açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları ve ilçe başkanları, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı, Saadet Partisi İlçe Başkanı, Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu temsilcileri, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.  

“HER BİR BEBEĞİN DAHİ GELECEĞİ İPOTEK ALTINA ALINIYOR”

Açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şenliğin emek ve barış için öneminden bahsederek, “Türkiye toplumu, son yıllarda siyasette yaratılan kutuplaşma zemininin ortadan kalkmasını istiyor. Çünkü artık hemen her hanede en yoğun biçimde hissedilen bir geçim derdi var. Çünkü halkımız artık işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, adaletsizlik ve eşitsizliklere ‘yetti artık’ diyor. Her geçen gün döviz kurunun artışıyla katlanan borçlar; bizleri geçtim, yeni doğan her bir bebeğin dahi geleceğini ipotek altına alıyor” dedi.

Konuşmasında mücadele çağrısı yapan Soyer, “Demokrasiyi demokratikleştirecek, emeğin hakkını iade edecek, toplumsal barışı kuracak anahtar bizim elimizde. Aliağa’da da bu inancı görüyorum. Başka bir dünya mümkün” diye konuştu.

“UMUDUNUZU KAYBETTİĞİMİZ ZAMAN MÜCADELE GÜCÜNÜZÜ KAYBEDİYORUSUNUZ”

Açılış konuşmalarının ardından şenliğin ilk söyleşisine geçildi. Barış Kültürü, Hayat ve Sanat Söyleşisi’nde Başkan Soyer’in yanı sıra Zülfü Livaneli ve Nebil Özgentürk İzmirlilerle buluştu. Nebil Özgentürk’ün Zülfü Livaneli belgeseliyle başlayan söyleşide, Türkiye’nin yakın geçmişi, barış ve emeğin değeri konuşuldu.

Zülfü Livaneli, “30 yıldır köşe yazısı yazarım. Bir tane umutsuz yazım yoktur. Umudunuzu kaybettiğiniz zaman mücadele gücünüzü kaybediyorsunuz. Biz Atatürk’ün mirasına sıkı sıkıya sahip çıkarken, bağımsızlığa, emperyalizme, laikliğe, kadın haklarına sıkı sıkıya sahip çıkarken bir amacımız var. Bunu demokratik kılacağız. Darbelerle değil. İnsan haklarına, kadın haklarına, çevre haklarına dayalı demokratik bir cumhuriyeti hep birlikte oluşturacağız” diye konuştu.

Söyleşinin ardından ise Ferhat Livaneli Orkestrası eşliğindeki Livaneli Şarkılarıyla Memleket Yolculuğu konseri sahne aldı. Konsere Serenad Bağcan ve Özlem Özdil de eşlik etti. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam