18 Şubat 2011 04:07

Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Esenyurt tehlikede

JEOLOJİ Mühendisleri Odası (JMO), Afşin-Elbistan kömür ocağında meydana gelen ve 9 işçinin toprak altında kaldığı heyelanın İstanbul için de büyük tehlike olduğuna dikkat çekerek, belediyelerin ihmali ile büyük felaketler yaşanmadın özellikle Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Esenyurt İlçele

Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Esenyurt tehlikede
Paylaş

JEOLOJİ Mühendisleri Odası (JMO), Afşin-Elbistan kömür ocağında meydana gelen ve 9 işçinin toprak altında kaldığı heyelanın İstanbul için de büyük tehlike olduğuna dikkat çekerek, belediyelerin ihmali ile büyük felaketler yaşanmadın özellikle Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Esenyurt İlçelerinde önlem alınmasını istedi. JMO İstanbul Şubesi tarafından oda binasında basın toplantısı düzenlendi. Yetkililerin heyelanın ardından yaptığı açıklamalara tepki gösteren Şube Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, işçilerin ölümüne neden olan toprak kaymasının “sıra dışı bir şey” olduğu yönündeki açıklamaların sorumluluktan kaçmak için yapıldığını belirtti. Türkiye için heyelanın her bölgede büyük risk olduğuna dikkat çeken Öztürk, yüksek risk taşıyan maden gibi işlerin potansiyel bazı tehlikeleri olduğu ve bu tehlikelere karşı önlem alınması için ancak bu ve benzeri kötü olayların yaşanmasının beklendiğini söyledi.
Heyelanın İstanbul için de büyük bir risk olduğuna işaret eden Öztürk, birinci derece deprem alanlarında yer alan Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Esenyurt gibi ilçelerin zemin yapısının yüksek oranda heyelan riski taşıdığını ama tüm uyarılarına rağmen özellikle belediyelerinin kendilerine göndermeleri gereken rapor ve belgeleri göndermediklerini söyledi. Öztürk, “Belediyelere yaptığımız onca uyarıya rağmen, valiliğe yazdığımız o kadar yazıya rağmen belediyeler bu tutumlarından vazgeçmiyor. Burada ciddi biçimde bir rant ve sorumsuzluk söz konusu. Bölgede hızla yapılan inşaat çalışmalarında usulsüzlükler yaptıkları bilgileri de elimize ulaşıyor. Biz de tüm bu durumları göz önünde bulundurarak konuyu adli makamlara taşıyacağız” diye konuştu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Munzur’un profesyonellere taş çıkaran kayakçıları!

SONRAKİ HABER

Arkeolog İsmail Fazlıoğlu anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa