11 Ekim 2021 13:09

İzmir Barosu: Dünya Kız Çocukları Günü kutlanacak bir gün değil, eşitsizlikle mücadele günüdür

Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla açıklama yapan İzmir Barosu, “Dünya Kız Çocukları Günü kız çocukları için kutlanacak bir gün değil, eşitsizlikle mücadele günüdür” dedi.

Fotoğraf: Ben Wicks/Unsplash

Reklam

Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla İzmir Barosu yaptığı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Maalesef kız çocuklarının geleceklerini belirleme hakkının ellerinden alınması, günümüzde kadına karşı şiddetin en büyük sebeplerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır” denildi.

Sürekli ve kararlı bir politika ile kız çocuklarına yönelik ayrımcılık, ihmal ve istismarın ortadan kaldırılması için etkin bir mücadele yöntemlerinin geliştirilmesi gerektiğini belirten İzmir Barosu, "Toplumsal cinsiyete dayalı şiddetle mücadeleye dair en önemli araçlardan biri olan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme tartışmaları bir an önce geride bırakılarak, sözleşme etkin bir şekilde uygulanmalıdır. İzmir Barosu olarak bugün bir kez daha başta Afganistan’da Taliban’ın hedef aldığı kız çocukları olmak üzere, herkesi çocukların haklarını ihlal eden her türlü tutum, eylem, karar ve politikanın karşısında durmaya ve etkin müdahaleye çağırıyoruz. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kız çocukları için kutlanacak bir gün değil, eşitsizlikle mücadele günüdür” diye ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam