11 Ekim 2021 05:38
Son Güncellenme Tarihi: 11 Ekim 2021 12:50

Tamer Karadağlı: "Nihal Yalçın'a Pervin Buldan, Kaftancıoğlu sahip çıkıyor, benim duruşum da belli"

Altın Portakal Film Festivali’ndeki tavırlarıyla gündemde olan Tamer Karadağlı, Nihal Yalçın'ı verilen destekler üzerinden hedef göstermeye çalıştı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü alan Nihal Yalçın’a ödül vermek için sahneye çıktığı sırada, Yalçın’ın konuşması bitmeden yanına gelerek ödülü eline tutuşturmasıyla ve arkasında yaptığı mimikleriyle gündem olan Oyuncu Tamer Karadağlı, iki ayrı açıklama ile kendisini savunmaya çalıştı. 

Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a röportaj veren Karadağlı, “Ben her ne kadar yurt dışında büyümüş olsam da yaşım ilerledikçe milliyetçi bir insan oldum” dedi. Karadağlı’nın röportajından öne çıkan satırlar şöyle: 

“Her ne kadar kovboy çizmesi giysem de, TIR sürüyor olsam da, ben Türk'üm ve Türk olmaktan da gurur duyuyorum.” 

“Kadına şiddette 'şiddetle' karşı çıkıyorum. Bu bizim kanayan yaramız. Ünlülerin çıkıp da 'kadına şiddete karşıyım' demesiyle de çözülmüyor bu sorun. Şiddetle mücadele etmek için çok daha büyük adımlar atılmalı. 'Kadınlar baş tacımız' diyoruz ama bunu hayatımıza yansıtmamız da önemli. Sadece söylemsel düzeyde kalmamalı.”

“Ülkemi yurt dışında temsil etmek bana her zaman gurur vermiştir. Ben ülkemi, bayrağımı, bu toprakları, askerimizi, polisimizi çok seven biriyim. Ben her ne kadar yurt dışında büyümüş olsam da yaşım ilerledikçe milliyetçi bir insan oldum. Yurt dışına sıklıkla gitmek insanın daha milliyetçi bir ruha bürünmesine de sebep oluyor. Bunu bizzat kendimde gördüm. Son rol aldığım dizide asker rolü oynadım. Bu rolü canlandırmak bile bana büyük gurur verdi. Askerlerimizden güzel mesajlar aldım. Onlar canları pahasına vatanımızı koruyor. Biz bugün evimizde rahatça oturuyorsak, sokakta güven içinde geziyorsak, askerlerimizin sayesindedir.”

"Karşınızdaki kişi sizi sevmiyorsa ya da önyargısı varsa ne yaparsanız yapın onun size bakışını değiştiremiyorsunuz. O yüzden de umursamıyorum eskisi gibi hakkımda çıkan haberleri de, yazılanları da"

NİHAL YALÇIN'I HDP VE CHP'Lİ SİYASETÇİLER ÜZERİNDEN BİR KEZ DAHA HEDEF ALDI

TV 8'de yayınlanan bir programa telefonla bağlanarak ikinci bir açıklama yapan Tamer Karadağlı, bu sefer HDP ve CHP'li siyasetçiler üzerinden Nihal Yalçın'ı hedef aldı. Karadağlı'nın ifadeleri şöyle oldu:

"Linç kampanyası başlayınca bir gün bekledim. Sonra aldı başını gitti. Pervin Buldan sahip çıktı. Demek ki kendisine başka sahip çıkanlar var. Ben sadece sanatsal açıdan bakıyorum, politik açıdan değerlendirmedim.

'Son kez tweet atacak olsan ne yazarsın?' diye sormuşlar. Hanımefendi "Selahattin Demirtaş'a özgürlük" yazmış. Demirtaş ne dedi. 'Öcalan'ın heykelini dikeceğiz' dedi. Hanımefendi bunu mu savunuyor?

Bir anda böyle HDP milletvekilleri sahip çıktı. Buldan, Kaftancıoğlu ona sahip çıkıyor. Benim duruşum da belli olan bir duruş. PKK'nın terör örgütü olduğuna inanan insanım. Onlara sormak lazım. Öcalan'ın terörist başı olduğunu söyleyebiliyor musunuz diye.

Hanımefendi zaten HDP'yi Demirtaş'ı sahiplenen ve onların da sahiplendiğini bir insan."

ALTIN PORTAKAL'DA YAŞANANLAR

Nihal Yalçın'ın 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü aldığı sırada ilginç anlar yaşanmıştı. Oyuncu, ödülünü almadan hemen önce konuşmasını yaparken Tamer Karadağlı'nın tavırları dikkat çekmişti.

Tamer Karadağlı, Yalçın'ın konuşması sırasında sık sık saatine baktı. Konuşmasının ekip arkadaşlarına teşekkür ettiği kısmında Karadağlı, ödülü Nihal Yalçın'a uzattı.

Seyircilerin alkışladığı anlarda Yalçın ise şaşkınlığını gizleyemeyerek "Kim verdi ödülü?" diye sordu. Daha sonrasında ise Karadağlı'ya dönerek "Sus mu dediniz? Artık sus mu diyorsunuz?" ifadelerini kullandı. Tamer Karadağlı ise meslektaşına "Ödülünüzle birlikte konuşun diye" yanıtını verdi. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından da paylaşım yapan Nihal Yalçın, "Lütfen Tamer' in önüme geçmesine izin vermeyin! Bu gece benim gecem!" dedi.

NE OLMUŞTU?

"Zuhal" filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alan Nihal Yalçın, ödül konuşmasını "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyelim, İstanbul Sözleşmesi yaşatır" sözleriyle noktaladı.

Nihal Yalçın konuşmasını yaparken hemen arkasında duran ve Yalçın'a ödülünü vermek için beklerken kullandığı mimikleri gündem olan Tamer Karadağlı, Yalçın'ın konuşması bitmeden yanına gelerek ödülü eline tutuşturdu. Nihal Yalçın'ın "Bana sus mu diyorsunuz" diyerek tepki göstermesi üzerine Karadağlı, "Hayır ödülünüzle birlikte konuşun" sözlerini sarf etti.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yaşanıyor

SONRAKİ HABER

Ankara Garı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa