09 Ekim 2021 12:28

Urfa 2 Nolu T Tipi Cezaevinde toplu işkence iddiası

Urfa 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde koğuşlara baskın düzenleyen 80 kadar gardiyanın onlarca mahpusa toplu işkence yaptığı öne sürüldü.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Urfa 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevinde 7 Ekim’de koruyucu kıyafetler giyen 80 kadar gardiyanın, onlarca mahpusa toplu işkence yaptığı öne sürüldü.

Mezopotamya Ajansının haberine göre mahpuslar, haftalık telefon görüşmesinde yaşadıklarını yakınlarına anlattı. Cezaevine atanan yeni infaz müdürünün talimatı doğrultusunda gardiyanların işkencesine maruz kaldıklarını öne süren mahpuslar, vücutlarında kırıklar ve yaralanmalar olduğunu kaydetti. Koğuşları zorla değiştirilen mahpusların revire gitme taleplerinin karşılanmadığı ve darp raporu alma taleplerinin de reddedildiği aktarıldı.

Ailelerin başvurusu üzerine Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şubesi, mahpuslarla görüşmek için cezaevine bir heyet gönderdi. 23 kişiyle görüşen heyet, Mezopotamya Ajansına bilgi verdi.

"GARDİYANLAR, 3 MÜDÜRLE BİRLİKTE KOĞUŞLARI BASTI"

Ailelerin aktarımını doğrulayan avukatlar, gardiyanların 3 müdürle birlikte koğuşları bastığını kaydetti. Mahpusların kendilerine herhangi bir resmi evrak sunulmaksınız yerlerinin değiştirilmek istendiğini ifade ettiğini belirten avukatlar, “80 tutuklu ve hükümlü işkenceye maruz kaldı. Yaralılar var, yönetim doktorun darp rapor vermesine izin vermiyor” bilgisini paylaştı.

YEMEK BOYKOTU

Zorla koğuşları değiştirilen mahpusların arkadaşlarından haber alamadıkları için yemek boykotu başlattığının bilgisini veren avukatlar, baskı ve işkencenin devamı halinde açlık grevi başlayabileceğini söyledi.

ÖHD Urfa Şubesi ve İnsan Hakları Derneği (İHD), önümüzdeki günlerde konuya dair rapor paylaşacaklarını ifade etti.

Ajansın aradığı cezaevinden ise yetkiliyle görüşülemeyeceği ve konunun gerçek dışı olduğu yanıtları alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Güney Doğan mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

İllere göre haftalık vaka sayısı açıklandı, Bakan Koca'dan 10 il için uyarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...