07 Ekim 2021 07:58
Son Güncellenme Tarihi: 07 Ekim 2021 21:53

Boğaziçi'nde gözaltına alınan 14 öğrenciden 10'u serbest bırakıldı

Kayyum rektör Naci İnci’nin şikayeti üzerine gözaltına alınıp tutuklanan 2 öğrenci için Boğaziçi'nde düzenlenecek eylem öncesi 14 öğrenci gözaltına alındı. Öğrencilerin 10'u serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Metin Taşkıran/Evrensel

Paylaş

Metin TAŞKIRAN
İstanbul

Naci İnci'nin iseteği ve Erdoğan'ın hedef göstermesinin ardından tutuklanan arkadaşları için Güney Kapı önünde açıklama gerçekleştirmek isteyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri okulun 40 metre kadar önünde gözaltına alındı. Ekip aracı içerisinde birçok öğrenci darbedildi. Basının görüntü alması ise engellendi.

Gözaltına alınan 14 öğrencinin 10’u serbest bırakıldı. 4 öğrencinin ise yarın adliyeye çıkarılması bekleniyor.

NELER YAŞANDI?

Kayyum rektör Naci İnci’nin şikayetiyle gözaltına alınan 7 Boğaziçi öğrencisinden 2'sinin tutuklanmasını protesto için bugün Boğaziçi Üniversitesinde düzenlenecek eylem öncesi kampüs polis ablukasına alındı. Bir süre sonra gözaltılar başladı. Öğrenciler, toplamda 13 arkadaşlarının darbedilerek gözaltına alındığını duyurmuştu.

Gözaltılar sırasında polis, gazetecilerin de işlerini yapmaya engel olmaya çalıştı. Gazeteciler alanın dışına itildi ve kalkanlarla siper oluşturularak görüntü almaları engellendi. Polis, Halk TV'den Erdinç Yılmaz'ı kalkanıyla engellerken darbetti.

Bu sırada okul içindeki öğrenciler de ellerinde tutuklanan arkadaşları ile kapıya kadar yürüdü. Kapının önüne yığınak yapan polis öğrencilerin çıkışını engelledi. Öğrenciler, "YÖK polis medya bu abkuka dağıtılacak" ve "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganları attı.

Öğrenciler kapı önünde açıklama yapmak için basına izin verilmesini talep etti ve "Basın buraya" sloganları attı. Ancak polis barikatı açmadı.

Milletvekillerinin açıklama yapmasının ardından basına röportaj veren bir öğrenci de polis tarafından keyfi olarak gözaltına alındı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğine Boğaziçi Üniversitesi'nde 14 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada "Bugün öğlen saatlerinde Boğaziçi Üniversitesi Güney Kapı önünde yasa dışı toplanan gruba, İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan dağılma çağrılarına mukavemette bulunarak karşılık veren, (8)'i Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmayan toplam (14) şüpheli şahıs yakalanarak haklarında yasal işlem başlatılmıştır" denildi.

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Naci İnci'yi protesto eden öğrenciler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef göstermesinin ardından gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 10 kişiden 3’ü serbest bırakıldı. 5 öğrenci de savcılık ifadelerinin ardından adli kontrolle serbest bırakılmış ancak 2 öğrenci tutuklanmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, arkadaşlarının tutuklanmasını protesto etmek için bugün saat 12.30'da Güney Kapı önünde bir araya geleceklerini duyurmuştu. Öğrenciler, "YÖK polis medya bu abkuka dağıtılacak", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganları ile tutuklamalara tepki gösterdi.

Polisin bir kadın öğrenciyi sürükleyerek gözaltına alması.
Polisin kapıdaki yığınağıPolisin öğrencileri araca koyması

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Yüceer, Erasmus hibelerinin düşürülmesini Meclis gündemine taşıdı

SONRAKİ HABER

Berkin Elvan haberleri nedeniyle yargılanan gazeteciler beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...