06 Ekim 2021 07:02
Son Güncellenme Tarihi: 06 Ekim 2021 17:14

Aleyna Ağgül dosyasına gizlilik kararı getirildi

"Ölümümden Gökhan Argın sorumludur" diye not bırakıp yaşamına son veren 18 yaşındaki Aleyna Ağgül'ün dosyasına gizlilik kararı getirildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Iğdır'da "Ölümümden Gökhan Argın sorumludur" yazılı not bırakıp yaşamına son veren 18 yaşındaki Aleyna Ağgül'ün dosyasına gizlilik kararı getirildi.

Aleyna Ağgül, 30 Eylül sabahı 14 Kasım Mahallesi'nde "Ölümümden Gökhan Argın sorumludur" yazılı not bırakarak yaşamına son verdi. Kentte nakliyecilik ve emlakçılık yapan Gökhan Argın (43) ve oğlu Göktürk Argın (19) gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Göktürk Argın savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Gökhan Argın ise "intihara teşvik" suçundan tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı ancak adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Soruşturmayı sürdüren Savcı, serbest bırakılma kararına itiraz etti. Sulh Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Savcılığının itirazını reddetti.

AV. AYDANUR AĞAYA: DELİLLERİN KARARTILMAMASI İÇİN ALEYNA'NIN DOSYASINA GİZLİLİK GETİRİLDİ

Dosyaya ise gizlilik kararı getirildi. Gizlilik kararını Ekmek ve Gül’e değerlendiren Iğdır Barosundan Avukat Aydanur Ağaya, deliler açısından karartılması ve istismar şüphesi olduğundan böyle bir karar alındığını bu kararın olumlu bir karar olduğunu söyledi. Bütün şüpheli ölüm dosyalarında bu kararın alındığını dile getiren Ağaya, “Dosya başından beri gizliydi aslında, bu haber dünden itibaren yayıldı. Şu an Iğdır Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak davaya müdahillik başvurumuzu yaptık, ifadeleri, delilleri otopsi ve Adli Tıp raporu bütün bunları bekliyoruz. Dosyada henüz tutuklu olan kimse yok” diye konuştu.

IĞDIR’DA CUMA GÜNÜ ‘#ALEYNAAĞGÜLİÇİNADALET’ DENİLECEK

Cuma günü Iğdır’da Aleyna Ağgül’ün ölümüne dikkat çekmek için bir yürüyüş düzenleneceği bilgisini de paylaşan Ağaya “Iğdır Barosunun da katılımıyla kitle örgütlerinin, halkın katıldığı bir yürüyüş olacak. Saat 14.00’te Belediye Meydanı’nında toplanıp Vali Konağı yolunun sonuna kadar yürünecek” dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Toplumsal yaşamdaki rekabetin alegorisi: Squid Game

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanı: 2 doz mRNA aşısı olmuş vatandaşlarımızın 3. doz aşıya ihtiyaçları yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...