05 Ekim 2021 11:49
Son Güncellenme Tarihi: 05 Ekim 2021 16:07

Dersim'de öğrencileri taciz eden erkekler otelden kovuldu

Dersim'de barıma sorunu sebebiyle otelde kalan kadın öğrencileri taciz eden Hacı S. ile Fevzi K. binadan kovuldu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

Munzur Üniversitesinde eğitim gören iki kadın öğrenci, barınma sorunu sebebiyle kaldıkları otelde tacize maruz bırakıldı.

Tacizin duyulması üzerine Dersim Kadın Platformu üyesi kadınlar ve yurttaşlar yaşananlara tepki gösterdi. Yurttaşların müdahalesi sonucu failler Hacı S. ile Fevzi K. otelden kovuldu.

“ODANIN KAPISINI ZORLA AÇMAYA ÇALIŞTILAR”

Tacize maruz bırakılan kadın öğrenci yaşananları Gazete Perperik’e anlattı. Kadın öğrenci, gece yaşanan olaya dair şunları söyledi: “Saat 22.00 civarında otele geldik. Asansörü çağırdığımızda içinde 3 erkek ve 1 kadın vardı. Biz binemeyiz siz gidin dedik. Ben asansöre bindim onlarla. İlk etapta gayet normal bir şekilde konuştu. Kürt müsün diye sordu. Okul nasıl gidiyor tarzında şeyler sordu. Yaşlı olan arkamdan geldi. Ben de siz 4. kata gideceksiniz dedim. Erkek ‘Sen gel birlikte uyuyalım’ dedi. Asansörden ayrıldıktan sonra arkadaşlarıma haber verdim. O esnada koridora çıktım. Bizim odada olan arkadaşlarım odaya çıkarken koridorda adam çırılçıplak bir şekilde duruyormuş. Tacizci erkekler, arkadaşlarım odadayken kapıyı çalıyor ve sonrasında zorla açmaya çalışıyor. Sonra diğer odadaki arkadaşlar geldi. Oteldeki resepsiyon görevlisi de gayet sakin bir şekilde siz odanıza geçin bir şey olmaz dedi. Aynı zamanda resepsiyon görevlisinin uygunsuz içerikli videolar izledi ve kadın öğrenciler yanına geldiğinde video izlemeye devam etti.”

“YURTTAN ATILDIM”

Barınma sorunundan kaynaklı otelde kalmaya mecbur bırakıldığını ifade eden kadın öğrenci, “Ben önce yurtta misafir öğrenci olarak kalıyordum. Mescitte bile uyuduğum oldu. Sonrasında yurttan atıldım” dedi.

VALİLİK ÇÖZÜM SUNMUYOR

Valiliğe gidip “Siz bizi hiçbir yere yerleştirmiyorsunuz. Ben okulu bırakmak zorundayım” dediğinde yetkililerin yüzüne bakıp güldüklerini söyleyen kadın öğrenci, “Belediyeye başvurduk ve barınmamız için otele yerleştirdiler. Rektörlüğe de yürüdük ancak hiçbir şekilde sonuç alamadık. Öğrenciler zor durumda kalıyor. Hiç kimseye güvenemiyoruz. Belki birçok kadın öğrenci bu tacizlere maruz bırakılıyor ancak susmak zorunda kalıyor” ifadelerini kullandı.

Kadın öğrenci, “Gece 10-11’de yurttan çıkarıldığımız günler yaşadık. Vali geldiğinde de konuştuk ama bize önerdikleri çözüm ise beraber uyuyun. Biz bunu kabul etmiyoruz. Artık çözüm bulunsun diyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da ikinci baro için başvuru yapıldı

SONRAKİ HABER

Afganistan işgalinin Almanya’ya maliyeti en az 17,3 milyar avro

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...