05 Ekim 2021 09:12

Fransız Katolik Kilisesi soruşturması: 1950'den beri 216 bin çocuk tacize uğradı

Katolik Kilisesi'nin Fransa için kurdurduğu komisyon 2.5 yıllık soruşturma sonucunda hazırladıkları raporu açıkladı: 1950'den beri yaklaşık 216 bin çocuk Katolik din adamlarının cinsel tacizine uğradı

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Katolik Kilisesi'nin Fransa ayağındaki çocuklara cinsel taciz suçlamaları hakkında 2018'de kurulan bağımsız komisyon, 'sessizlik perdesi' raporunu açıkladı.

Katolik Kilisesi'nin Fransa için kurdurduğu bağımsız komisyonun başkanı Jean-Marc Sauve, 2.5 yıllık soruşturma sonucunda hazırladıkları rapora göre, '1950'den beri yaklaşık 216 bin çocuğun Katolik din adamlarının cinsel tacizine uğradığını' söyledi.

“330 BİNE YÜKSELEBİLİR”

Sputnik'in aktardığına göre; Komisyon Başkanı, 'Meslekten olmayan kilise üyelerinin tacizi dahil edildiğinde bu sayının 330 bine yükselebileceğini' belirtti.

“EN TEPEDEKİLERİN SİSTEMİK İHMAL VE SESSİZLİĞİ”

Raporun sunumunu yapan Sauve, 'Fransız Katolik Kilisesi bünyesinde 1950'den beri 2900-3200 arası pedofilin faal olduğunu, Katolik hiyerarşisinin en tepesindekilerin rahiplerin ve diğer din görevlilerinin çocuklara cinsel tacizi konusunda sistemik ihmal ve sessizlik içinde kaldığını ve sorunun hala devam ettiğini' vurguladı.

“KİLİSE BİLE İSTEYE İSTİSMARA GÖZ YUMDU”

Komisyon Başkanı, 'yıllardır derin, mutlak ve hatta acımasız kayıtsızlık gösteren Katolik Kilisesi'nin kurbanlardan ziyade kendini koruduğu, istismarı önlemek için gerekli önlemleri almakla kalmayıp aynı zamanda istismarı rapor etmeyerek ve bazen bilerek çocukları saldırganlarla temasa geçirerek istismara göz yumduğu' bulgularını sıraladı. 'Katolik Kilisesi'nin 2000'li yıllara kadar mağdurlara tam bir kayıtsızlık gösterip tutumunu ancak 2015-2016'da gerçekten değiştirmeye başladığını' aktardı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aliağa Belediyesinde Tüm Bel-Sen üyesi Zeki Küçükakyüz'e 2 yılda 5. sürgün

SONRAKİ HABER

Eskişehir'de aşı olmayan üniversite öğrencilerden PCR testi istenmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa