27 Eylül 2021 00:30

CHP’li Torun açıkladı: Orman Genel Müdürlüğünün kaynakları iktidar belediyelerine akmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Orman Genel Müdürlüğüne ait 155 arazi aracının, yangınlardan önce AKP ve MHP’li belediyelere bedelsiz hibe edildiğini açıkladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Meltem AKYOL
İstanbul

Siyasi iktidarın, orman yangınlarına müdahalede yetersiz kaldığı tartışmaları sürerken, yangınlarda asli sorumlu olan Orman Genel Müdürlüğünün kaynaklarının nasıl harcandığı konusunda dikkat çeken bilgiler ortaya çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Orman Genel Müdürlüğüne ait 155 arazi aracının, yangınlardan önce AKP ve MHP’li belediyelere bedelsiz hibe edildiğini açıkladı.

155 ARAÇ AKP VE MHP’Lİ BELEDİYELERE…

28 Temmuz’da Türkiye’nin birçok noktasında başlayan orman yangınlarının uzun süre söndürülememesi Tarım Orman Bakanlığı ile Tarım ve Orman Müdürlüğünü tartışmaya açtı.

Geçtiğimiz mayıs ayında Orman Genel Müdürlüğüne (OGM) bağlı il müdürlerine, değeri 60 milyonu aşan 28 lüks makam aracının alınması ile gündeme gelen OGM’nin, bünyesindeki 155 arazi aracını AKP ve MHP’li belediyelere hibe ettiği ortaya çıktı.

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun’un aktardığı bilgilere göre “Orman Genel Müdürlüğü son iki yılda elindeki 155 aracı belediyelere hibe etme kararı almış ve tüm belediyelere ortak bir duyuru yapılmadan bu araçların tamamı el altından AKP ve MHP’li belediyelere hibe edilmiş. AKP’li 123 ve MHP’li 32 belediyeye birer araç gönderilmiş.”

Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığının araç yardımlarının yüzde 97’sini sadece Cumhur İttifakı belediyelerine aktardığının ortaya çıktığına dikkat çeken Torun, “Yıllar içinde bütçesi ve personel sayısı azaltılan ve bu nedenle orman yangınlarıyla mücadelede yetersiz kaldığı ortaya çıkan Orman Genel Müdürlüğünün araçlarının da AKP ve MHP’li belediyelere aktarılması iktidarın çürümüşlüğünün resmidir” dedi.

VATANDAŞIN PARASI

Torun sözlerini şöyle sürdürdü:

“Orman Genel Müdürlüğünün bu tutumu da kuruluş kanunlarına açıkça aykırıdır, görevi kötüye kullanmaktır. Bu araçlar vatandaşın vergilerinden oluşan kaynaklarla alınmıştır. Eğer hibe edilecekse bile tüm belediyelere eşit paylaştırılması gerekir. İktidar, devletin tüm kaynaklarını kendi belediyelerine aktararak, muhalefet belediyelerinde yaşayan vatandaşların hakkını da gasbediyor, oyunu alamadığı vatandaşa hizmet götürülmesini engelliyor. Biz onların gerçek yüzünü ortaya çıkarmaya ve vatandaşlarımıza anlatmaya devam edeceğiz. Ve inanıyoruz ki halkımız ilk seçimlerde devlet kaynaklarının tamamını sadece kendisi için kullanan bu yönetime sandıkta dersini verecek.”

ÖNCEKİ HABER

12 yaşındaki kız çocuğu ailesi tarafından yıllarca kullanılmış ve istismar edilmiş

SONRAKİ HABER

İzmir'de trafik sorunu: Çözüm raylı ulaşıma ve deniz ulaşımına yoğunlaşmada

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...