26 Eylül 2021 10:57

Harmandalı halkı çöp kamyonlarının yolunu kesti: Mağduriyetimizin giderilsin

İzmir Çiğli'de Harmandalı semtinde toprak kaymasına neden olduğu düşünülen atık depolama tesisine çözüm bulunmasını isteyen mahalleli yol kapatma eylem yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir’in Çiğli Harmandalı Cumhuriyet mahallesindeki toprak kayması nedeniyle evlerin boşaltılmasının ardından mağduriyetleri giderilmeyen ve belirsizlik içinde bırakılan mahalle halkı çöp araçlarının geçtiği yolu keserek eylem yaptı. “Buraya çöp değil hayat istiyoruz”, “Çöp gitsin çilemiz bitsin” ve “Yavaş yavaş ölüyoruz'' yazılı pankart açan mahalleli yaşadıkları sorunların bir an önce çözülmesi için adım atılmasını istedi.

Mahalleli adına basın açıklamasını okuyan Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Dursun Ali Kazar,  büyük mağduriyetler yaşadıklarını belirterek, bu duruma yol açan sebeplerin, Harmandalı çöplüğü olarak bilinen katı atık ve çöp döküm sahasının yanlış yer seçimi, gereğinden fazla çöp ve atık depolanması ve gerekli önlemlerin alınmaması olduğunu söyledi.

“ZEMİN KAYMASINDAN DOLAYI EVLERİMİZ KULLANILMAZ HALDE”

İmarlı, planlı ve ruhsatlı evlerine giremez olduklarını belirten Kazar, “İmar mevzuatına uygun olarak, planlı alanda ve imar parselleri üzerine, ilgili kurumlardan yasal izinlerini alarak yapmış olduğumuz evlerimiz, Harmandalı çöplüğünden sızan sızıntılar ve aşırı depolamadan kaynaklı basınçlar dolayısıyla büyük hasarlar aldı. Yollarımız yarıldı ve kaydı. Evlerimizin bir kısmı yıkıldı, bir kısmı ise zemin kayması ve çatlaklar dolayısıyla ağır hasarlar alarak kullanılamaz hale geldi” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE YAPTIĞIMIZ TÜM BAŞVURULARIMIZ ÇÖZÜMSÜZ BIRAKILDI”

Kazar, “İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapmış olduğumuz tüm başvuru ve girişimlere rağmen sorunlarımıza çözüm bulamadık ve müracaatlarımız neticesiz kaldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Tunç Soyer'den yardım bekliyoruz. Yıkılan evlerimizin ve kayan arsalarımızın rayiç değerlerinde kamulaştırılarak zararlarımızın karşılanmasını veya ev ve arsalarımıza karşılık olarak emsali niteliğinde yeni ev ve arsalar verilerek mağduriyetlerimizin acilen giderilmesini istiyoruz” diyerek taleplerini dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslenen Kazar, ''Sizin her konuşmanızda muhtarların ne kadar değerli olduğunu ve belediyelerinizin sürekli muhtarlar ile iletişim halinde olmasını istemenize rağmen İzmir'in 11 yönetimi ve 11 başkanı başta olmak üzere muhtarlara randevu vermediğini biliyor muydunuz? Ayrıca sayın Kılıçdaroğlu, depremzedeler için Bayraklı'ya geliyorsunuz ama çöpzedeler için Harmandalı'ya gelmeyi düşünmüyor musunuz?'' diyerek çöpzedelerin her yerden umudunu kestiğini belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam