24 Eylül 2021 17:16

Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdunun çözümü 3 kişilik odalara 4'üncü kişiyi almak oldu

Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu yönetimi, üç kişilik odalara dördüncü öğrenciyi alarak barınma sorununa kendince çözüm bulmaya çalışırken öğrenciler sağlıklarından endişe ediyor.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu yönetimi, odalarda kalan öğrenci sayısını artırarak barınma sorununa çözüm bulma arayışında.

Yurt öğrencileri, üç kişilik odaların dört kişilik olacağı bilgisinin kendilerine ulaştığını belirtirken ücrette bir değişiklik olmayacağını ifade etti. Yani öğrenciler hem gelen zamla birlikte aylık 450 lira olan yurt ücretini vermeye devam edecek hem de dört kişilik odada kalmaya mecbur bırakılacak.

Yurt öğrencileri, özellikle koronavirüs salgını dolayısıyla odada kalacak öğrenci sayısının artırılmasının kendilerin endişelendiridiğini ifade ederken "Bir buçuk senedir ne yapılıyor?" diyerek sorumlulara tepkilerini dile getiriyor.

Üç kişilik odalara gelecek dördüncü kişinin yatağı, dolabı ve çalışma masası için yer olmadığını ve pandemi döneminde kişi sayısını artırmanın çözüm olamdığını söyleyen öğrenciler, sağlıkları ile oynandığını belirtiyor.

Yurt öğrencileri, "Pandemi döneminde yeni yurt yapmaları, tadilat işlerini bitirmeleri ve odalarda kalan öğrenci sayılarını azaltmaları gerekirken, yer kalmayacak şekilde bir kişiyi daha sığdırmaya çalışıyorlar. Sağlığımızı hiçe sayan uygulamaları emrivaki şekilde uyguluyorlar. Kimi kime şikayet edeceğiz, bizi kim dinleyecek, bizi kim önemseyecek? Bu kadar yalnız bırakılmışlık, bu kadar itilmişlik olamaz" diyerek tepkilerini dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kartal Kitap Fuarı 25 Eylül-3 Ekim arasında gerçekleştirilecek

SONRAKİ HABER

İstanbul'da hafta sonu bazı yollar trafiğe kapatılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...