21 Eylül 2021 10:15

Cihan Haber Ajansı ve Zaman gazetesi davası görüldü: 5 gazeteciye hapis cezası

Cihan Haber Ajansı ve Zaman gazetesi çalışanlarının yargılandığı davaya devam edildi. Cihat Ünal, Ömer Özdemir ve Serhat Şeftali 6 yıl 3 ay, Olgun Matur ve Osman Yakut 3 yıl 1 ay 15 gün ceza aldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kapatılan Cihan Haber Ajansı ve Zaman gazetesinin eski çalışanları ile yerel gazetecilerin “terör örgütü üyeliği” ve “terör örgütüne yardım” suçlamalarıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Mahkeme gazeteciler Cihat Ünal, Ömer Özdemir ve Serhat Şeftali’nin “terör örgütü üyeliği” suçundan 6 yıl 3 ay; Olgun Matur ve Osman Yakut’un “terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapisle cezalandırılmalarına hükmetti.

Gazeteciler Ali Orhan, Hasan Yavaşlar, Özkan Mayda, Kenan Baş ve Onur Fazıl Soydal ise üzerlerine atılı tüm suçlamalardan beraat etti.

Duruşmada tutuksuz yargılanan Gazeteciler Cihat Ünal, Özkan Mayda, Onur Fazıl Soydal, Ömer Özdemir ve Olgun Matur ile sanık avukatları hazır bulunurken; mütalaasını tekrar eden savcı, Gazeteciler Olgun Matur, Özkan Mayda, Osman Yakut, Cihat Ünal, Kenan Baş, Ömer Özdemir ve Serhat Şeftali’nin “terör örgütü üyeliği” suçundan cezalandırılmalarını; Ali Orhan ve Hasan Yavaşlar’ın ise beraatlarını talep etti.

Gazeteciler ve avukatlar yargılananların gazeteci olduğunu belirtirken yaptıkları telefon görüşmelerinin de suç sayıldığını hatırlattı ve beraatlerini istedi.

3 GAZETECİYE 6 YIL 3 AY CEZA VERİLDİ

Mahkeme, Gazeteciler Cihat Ünal, Ömer Özdemir ve Serhat Şeftali’nin “terör örgütü üyeliği” suçundan 6 yıl 3 ay; Olgun Matur ve Osman Yakut’un “terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapisle cezalandırılmalarına hükmetti. Gazeteciler Ali Orhan, Hasan Yavaşlar, Özkan Mayda, Kenan Baş ve Onur Fazıl Soydal ise üzerlerine atılı tüm suçlamalardan beraat etti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş ve Mithat Sancar: Çözümün adresi Meclis'tir

SONRAKİ HABER

Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinin kreş talebi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa