16 Eylül 2021 10:52
Son Güncellenme Tarihi: 16 Eylül 2021 20:14

Savcı, tecavüz sanığı Musa Orhan'ın tutuklanması istedi, mahkeme reddetti

İpek Er’i tecavüze maruz bıraktıktan sonra intihara sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan’ın yargılandığı davada mahkeme Orhan'ın tutuklanmasına ilişkin talebi reddetti.

Musa Orhan | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Siirt’te İpek Er’i tecavüze maruz bıraktıktan sonra intihara sürükleyerek yaşamını yitirmesine neden olan uzman çavuş Musa Orhan hakkında "nitelikli cinsel saldırı" suçundan açılan davanın 4’üncü duruşması Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Savcı, Musa Orhan'ın nitelikli cinsel saldırı suçundan cezalandırılmasını, aynı zamanda hükümle beraber tutuklanmasına karar verilmesini talep etti. Mahkeme ise Orhan'ın tutuklanmasına yönelik talebi reddetti.

Duruşmaya, İpek Er’in ailesi ve avukatları, Siirt Barosu, Diyarbakır Barosu, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz katıldı.

GAZETECİLER ADLİYEYE ALINMADI

Adliye çevresinde ve adliye içinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, duruşmayı izlemek için gelen gazeteciler adliyeye alınmadı. Duruşma, avukatların savunmalarıyla devam etti.

SAVCI TUTUKLAMA TALEP ETTİ

Daha sonra davada hakkındaki mütaalasını veren savcı, Musa Orhan'ın nitelikli cinsel saldırı suçundan cezalandırılmasını, aynı zamanda hükümle beraber tutuklanmasına karar verilmesini talep etti. Savcı, tutuklama talebinde sanığın delil karartabileceği ve kaçma şüphesi olduğu görüşüne de yer verdi.

MAHKEME YİNE TUTUKLAMADI

Savcılığın talebini değerlendiren mahkeme heyeti tutuklama talebini reddederek duruşmayı 3 Aralık’a erteledi. Savcılığın da belirttiği gibi, Orhan'ın kaçma şüphesi olmasına rağmen tutuklanmaması salonda tepki ile karşılandı.

NE OLMUŞTU?

Batman’ın Beşiri ilçesinde 16 Temmuz günü intihar girişiminde bulunan ve 18 Ağustos'ta yaşamını yitiren 18 yaşındaki İpek Er’e tacavüz ettiği gerekçesiyle yoğun tepkiler sonrası tutuklanan Uzman Çavuş Musa Orhan 25 Ağustos'ta tahliye edilmişti.

İpek Er, geride bıraktığı mektubunda Orhan’ın kendisine tecavüz ettiğini anlatmıştı. Er ailesinin avukatları, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan tutuklanan Orhan hakkında “intihara sürükleme" gerekçesiyle de suç duyurusunda bulunmuştu.

Orhan'ın avukatı itiraz dilekçesinde kaçma şüphesi bulunmadığını öne sürmüştü. İtirazı değerlendiren Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi de dilekçede belirtilen hususları yerinde görerek Orhan’ın tahliyesine karar vermişti.

Orhan'ın tutuklu bulunduğu cezaevinden salıverilmesi ve mahkemenin kararı kamuoyunca çok büyük tepki ile karşılanmıştı (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Tabip Odası özel sağlık kuruluşlarında çalışma koşullarına dikkat çekti

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri arkalarını 171. kez rektörlük binasına döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...