18 Ekim 2020 13:33

İpek Er davasında avukat: Tecavüz faili Musa Orhan delil karartabilir

İpek Er’e tecavüz ederek intihara sürükleyen Musa Orhan’ın mevcut delillere göre tutuklanması gerektiğini belirten Av. İlyas Tarım, delil karartma girişimlerinin olduğunu söyledi. 

Musa Orhan | Fotoğraf: DHA

Paylaş

İpek Er’e tecavüz ederek intihara sürükleyen Musa Orhan’ın mevcut delillere göre tutuklanması gerektiğini belirten Av. İlyas Tarım, delil karartma girişimlerinin olduğunu söyledi. 

İpek Er, Uzman Çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına maruz kalması üzerine 16 Temmuz’da intihar girişiminde bulunup, tedavi gördüğü hastanede 18 Ağustos günü yaşamını yitirmişti. Orhan hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan açılan davanın ilk duruşması, Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde 16 Ekim’de görüldü. Er ailesi avukatlarının, sanık Orhan’ın tutuklanması yönündeki talepleri mahkeme heyeti tarafından reddedildi. 

Avukat İlyas Tarım, duruşmayı Mezopotamya Ajansına (MA) değerlendirdi. 

Orhan’ın başından itibaren tutuklu yargılanması gerektiğini ifade eden Tarım, şöyle devam etti: “Bakın Musa Orhan ilk ifadelerinde, ‘birliktelik’ yaşamadığını ifade ediyor. Fakat ATK raporlarında farklı kanıtlar var. İpek’in kanı ve Orhan’ın meni örnekleri iç içe uzman çavuşun evinde bulunuyor. İpek’in mektubunda da açık açık beyanlar bulunuyor. ATK raporları da bunu kanıtlıyor ama buna rağmen uzman çavuş serbest bırakılıyor. Daha da önemli olan Musa Orhan delil karartabilecek bir güce sahip. Dosyada ikinci bir evden bahsediliyor. Uzman çavuş olaydan sonra polis nezaretinde bu eve götürülüyor. Fakat kendisi bu evi daha önce kimseye söylemiyor. Hatta ifadesinde bu mahallede bir tanıdığının olmadığını beyan ediyor. Taksicinin ifadesi sonra ortaya çıkınca burada aramalar yapılıyor. Bu bir delil karartma girişimidir. Çünkü polisler ile buraya kadar gidiliyor ama ev gösterilmiyor.”  Delil karartma girişimleri olduğuna işaret eden Tarım, “Nitelikli cinsel saldırı suçu 12 yıldan başlıyor. Eldeki deliller, ATK raporu, delil karartma şüphesi ve tanıkların dinlenmemiş olması nedeniyle Musa Orhan’ın tutuklanması gerekiyordu” dedi. 

NE OLMUŞTU?

Batman’ın Beşiri ilçesinde 16 Temmuz günü intihar girişiminde bulunan ve 18 Ağustos'ta yaşamını yitiren 18 yaşındaki İpek Er’e tacavüz ettiği gerekçesiyle yoğun tepkiler sonrası tutuklanan Uzman Çavuş Musa Orhan 25 Ağustos'ta tahliye edilmişti.

İpek Er, geride bıraktığı mektubunda Orhan’ın kendisine tecavüz ettiğini anlatmıştı. Er ailesinin avukatları, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan tutuklanan Orhan hakkında “intihara sürükleme" gerekçesiyle de suç duyurusunda bulunmuştu.

Orhan'ın avukatı itiraz dilekçesinde kaçma şüphesi bulunmadığını öne sürmüştü. İtirazı değerlendiren Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi de dilekçede belirtilen hususları yerinde görerek Orhan’ın tahliyesine karar vermişti.

Orhan'ın tutuklu bulunduğu cezaevinden salıverilmesi ve mahkemenin kararı kamuoyunca çok büyük tepki ile karşılanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fehmi Tosun'un avukatı Keskin: Dosya hakkında işlem yapılmadan zaman geçirildi

SONRAKİ HABER

Van sınırında 9 ayda 8 kişi öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...