29 Ağustos 2021 08:55

Ahlat'ta 11 yaşındaki çocuğa çarpıp kaçan aracın Kolordu Komutanı Erhan Uzun'a ait olduğu iddia edildi

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Eyüp Kırtay adlı 11 yaşındaki çocuğa çarpıp kaçan ve ölümüne sebep olan aracın 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun'a ait olduğu iddia edildi.

Eyüp Kırtay | Fotoğraf, Rumet Dursun'un Twitter gönderisinden alınmıştır.

Paylaş

Bitlis Ahlat'ta Eyüp Kırtay adlı 11 yaşındaki çocuğa çarpıp kaçan ve çocuğun ölümüne sebep olan aracın 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun'a ait olduğu iddia edildi.

Malazgirt Meydan Savaşı'nın 950'nci yıldönümü etkinliklerine katılmak için Ahlat'a giden 3'üncü Ordu'ya bağlı 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun'a ait olduğu öne sürülen sivil plakalı bir aracın, evinin önünde oynayan 11 yaşındaki Eyüp Kırtay adlı çocuğa çarptığı belirtildi. Aracın konvoyla birlikte ve çok süratli ilerlediği, çocuğa çarptıktan sonra durmadığı, çocuğun kaza yerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

ÇOCUĞUN AMCASI ARACI DURDURMAK İÇİN KAPUTA TUTUNMUŞ

Gazete Duvar'dan Sinan Aygül'ün haberinde, hayatını kaybeden çocuğun dedesi ve Ahlat Belediye Meclisi üyesi olan HDP'li Bahattin Kırtay'ın ifadelerine yer verildi. Kırtay, "Torunum evinin önündeydi, yol hemen evin önünden geçiyor. Çok süratli gelen bir konvoydaki sivil plakalı askeri araç çarptı. Hızlı bir şekilde çarptı araç, amcası aracı durdurmak istediği için önüne atlayıp kaputuna tutunuyor ama araç yine durmuyor, jandarma komutanlığı önüne kadar durmuyor. Aracın etkinlikler için gelen 9'uncu Kolordu Komutanı'nın makam aracı olduğunu öğrendik. Adil bir soruşturma yürütülmesini, sorumluların gereken cezayı almasını bekliyoruz" dedi.

Ailenin avukatı Cemal Demir ise sürecin adli ve idari yönden takipçisi olacaklarını belirtti.

Demir, “Kaza mahalline gidip incelemede bulunduk, görgü tanıkları aracın süratli olduğunu söylüyorlar. Çarparken durma girişiminde bulunmamış muhtemelen zira yolda herhangi lastik izi yoktu. Soruşturmayı yürüten savcılık delilleri toplamış, biz de tanıkların dinlenmesi talebinde bulunduk. Süreci hem adli hem idari yönden takip edeceğiz” diye konuştu.

HÜDA KAYA TWITTER HESABINDAN DUYURDU

Kırtay ailesinin taziyesine giden HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Ahlat'ta taziyedeyiz. Malazgirt etkinliklerine katılmaya gelen 3. Ordu Komutanı #ErhanUzun aracının 11 yaşındaki Eyüp Kırtay'a çarparak ölümüne sebep olduktan başka bir araçla olay yerinden kaçmaya çalıştı. Araca tutunarak onu engellemeye çalışan amcasını kilometrelerce sürukledi" ifadelerini kullandı.

HDP BİTLİS İL EŞ BAŞKANI DURSUN: ŞOVUNUZ BATSIN, ZULMÜNÜZDE BOĞULUN

HDP Bitlis İl Eş Başkanı Rumet Dursun da Twitter hesabından Eyüp Kırtay'ın fotoğrafını paylaşarak "Şovunuz Batsın Ulan Zulmünüzde boğulun… Tayyip erdoğanın katılacağı Malazgirt etkinlikleri kapsamında Ahlat İlçemizde, Erzurum 3. Ordu alay komutanın aracı aşırı hız sebebi ile Belediye meclisi Üyemizin torunu Eyüp Kırtay’ı Öldürdü. Olay yerinden kaçmaya çalışan aracı durdurmak isteyen amcası aracın kaputuna tutundu. Buna rağmen durmayan araç kilometrelerce amcasını sürükledi." ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Norveç ve İsveç, Afganistan’dan tahliyeleri durdurdu

SONRAKİ HABER

Şenyaşar ailesi: Er ya da geç adalet kazanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...