26 Ağustos 2021 17:57

2 gün önce Erdoğan'la görüşen Yargıtay Başkanı: Sosyal medyayla ilgili yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğu kesin

2 gün önce Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca "Sosyal medyayla ilgili yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğu kesin" dedi.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca (solda) ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin (sağda), Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü | Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

AKP'nin "dezenformasyonla mücadele" adı altında aylardır gündemde tuttuğu "sosyal medya düzenlemesine" dair Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'dan da açıklama geldi. Akarca, "Sosyal medya ile ilgili bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğu kesin" dedi.

Yargıtay Başkanı Akarca, Çankaya Ahlatlıbel Mahallesi’nde yapımı tamamlanan yeni Yargıtay Başkanlığı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı binasını basına tanıttı. Akarca'ya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Yargıtay Birinci Başkan Vekili Adem Albayrak, Yargıtay Genel Sekreteri Fevzi Yıldırım da eşlik etti.

191 bin 272 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen yeni binada 24 adet daire başkanı odası, 309 adet üye odası, 48 adet kıdemli tetkik hakimi odası, 744 tetkik hakimi odası, her dairede ikişer olmak üzere 48 adet müzakere salonu, 26 adet duruşma salonu, 40 toplantı salonu, 133 arşiv, 215 depo ve 85 asansör bulunduğu bilgileri verildi.

Yeni binanın resmi açılışının 1 Eylül'de gerçekleştirileceği bildirildi.

"SOSYAL MEDYA KONUSUNDA YASAL BOŞLUK VAR"

Akarca, gazetecilerin sosyal medya düzenlemesini sorması üzerine şunları söyledi:

"Sosyal medya ile ilgili bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğu kesin. Bizim de kanaatimiz o yönde. Bu alanın başı boş. Herkesin şerefi ve haysiyetiyle oynayıp çatışmacı bir ortama sürüklemeye hiçbir devlet izin veremez. Avrupa ülkelerinde bu düzenlemelerin örnekleri var. Biz geciktik bile bu konuda. Dileyen sahte hesap açabiliyor. Bu hesaplarından kimler tarafından açıldığı sosyal medya platformlarından alamıyorsunuz. Burada bir yasal boşluk var. Asılsız haber yaymak, toplumu kışkırtan ve tedirginliğe sevk eden haber yaymak dünyanın her yerinde suç" dedi.

2 GÜN ÖNCE ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, 24 Ağustos'ta Saray'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü.

Akarca, Erdoğan'a Yargıtay'ın yeni binası ve 2021-2022 adli yıl açılış töreni davetiyesini takdim etmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AYM, HDP’nin ek süre talebini görüşecek

SONRAKİ HABER

İzmir Büyükşehir Belediyesi orman köylerine 50 yangın söndürme tankeri dağıtacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...