26 Ağustos 2021 07:27
Son Güncellenme Tarihi: 26 Ağustos 2021 22:42

Dersim Hozat’ta 9 gündür söndürülmeyen yangın Ovacık sınırına sıçradı

Dersim Hozat'ta 18 Ağustos tarihinde çıkan yangın söndürülemediği için Ovacık’ın Buzlutepe mevkiine sıçradı. Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yangın alanına ulaşımın zor olduğunu söyledi.

Arşiv | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Dersim’in Hozat ilçesinde 18 Ağustos tarihinde operasyonlardan kaynaklı başladığı iddia edilen yangın, söndürülemediği için Ovacık’ın Buzlutepe mevkiine sıçradı.

Evrensel'e konuşan Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yangının Hozat’ta süren yangının devamı olduğunu belirterek yangın alanına ulaşımın zor olduğunu söyledi. Sarıgül, duruma göre halka söndürme çalışmalarına katılım çağrısı yapacaklarını bildirdi.

SARIGÜL: DURUMA GÖRE HALKA ÇAĞRI YAPACAĞIZ

Buzlutepe mevkiine giden Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 1 saat araçla 1 saat de yürüyerek kat ettikleri mesafenin ardından yangını ancak gözleyebildiklerini, yangın alanına karadan ulaşımın kolay olmadığını söyledi.

İl Özel İdaresinin dozerinin çalışmaya başladığını aktaran Sarıgül, aracın ancak yarın (Cuma) yangın yerine varabileceği bilgisini verdi.

İl ve İlçe Orman İşletme Şefleriyle görüştüğünü söyleyen Sarıgül, Orman İşletme personelinin de iş makinesinin alana yetişmesinden sonra çalışmaya başlayabileceğini aktardı.

Çok sayıda canlının yok olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Sarıgül yarınki duruma göre halka söndürme çalışmalarına katılım çağrısı yapabileceklerini de ekledi.

Öte yandan yangının günlerdir söndürülmemesine tepkilerde sürüyor:

EMEP GENEL BAŞKANI AKDENİZ: ACİLEN YANGIN SÖNDÜRME UÇAKLARI GÖNDERİLSİN

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, yangına acilen havadan müdahale edilmesi çağrısında bulundu.

Akdeniz, “Dersim ormanları sadece Dersim’in değil bütün memleketin akciğeridir. Yangın alanlarına acilen yangın söndürme uçakları gönderilsin. Halkın söndürme faaliyetlerine engel konmasın. Şimdi dayanışma zamanı!” dedi.

MAÇOĞLU: AĞAÇLARIN, KUŞLARIN, BÖRTÜ BÖCEĞİN SESİNİ DUYMAK BU KADAR MI ZOR?

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da sosyal medyadaki paylaşımında “Dersim'in Hozat ilçesine bağlı Koçeri ve Taşbaşı mevkiinde bulunan ormanlık alanda yangın 8 gündür sürüyorken şimdi de Ovacık Halitpınar Köyü Tokmak Baba mevkiinde orman yangını başladığını öğreniyoruz. Ağaçların, kuşların, börtü böceğin sesini duymak bu kadar mı zor!” ifadelerine yer verdi.

VALİLİKTEN "İZİNSİZ ALANA GİRMEYİN" AÇIKLAMASI

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise Ovacık Kaymakamlığından izin alınmadan alana girilemeyeceği belirtildi.

Valiliğin açıklaması şöyle:

“Hozat-Ovacık ilçelerimiz arasında bulunan Buzlutepe mevkiinde başlayan örtü yangını sebebiyle Orman İşletme Müdürlüğü ve Jandarma ekiplerimiz alanda olup İlçe Belediye itfaiyelerimiz de hazırda bekletilmektedir. Bölgeye Hozat istikametinden ulaşım imkanı bulunmamaktadır. Bu sebepledir ki araçlarımız ve ekiplerimiz Ovacık istikametinden çalışmaktadır. Bölge görevli olmayan vatandaşlarımız için risk arz etmektedir. Vatandaşlarımızın görevli arkadaşlarımıza kolaylık göstermeleri ve Ovacık Kaymakamlığımızın izni olmaksızın alana girmemeleri rica olunur." (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AYM, gazeteci Halit Basık'ın ifade ve basın özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi

SONRAKİ HABER

Pfizer, üçüncü doz aşının antikor seviyesini üç kattan fazla artırdığını duyurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...