24 Ağustos 2021 12:28

Naci İnci: Son dönemde yaşanan yönetsel sıkıntılar kalitemizi olumsuz etkilememeli

Boğaziçi Üniversitesi kayyum rektörü Naci İnci yaptığı açıklamada, “Son dönemde yaşanan yönetsel sıkıntıların akademik kalitemizi olumsuz etkilememesi için gösterdiğimiz gayret anlaşılacaktır” dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Melih Bulu’nun ardından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne kayyum olarak atanan ve öğrencilerle öğretim üyeleri tarafından kabul görmeyen Naci İnci sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı.

 

 

İnci açıklamasında “Rektörlük görevini sadece bir makam olarak değil ülkemize ve dünyaya eğitim-araştırma alanında hizmet edilecek bir mevki olarak görmekteyim” ifadelerini kullandı.

İnci’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

“Boğaziçi Üniversitesi kuşkusuz ülkemizin önemli bir değeridir ve hepimize aittir. Bu nedenle Boğaziçi Üniversitesine toplumumuzun ortak bir değeri olarak yaklaşılmalı, ülkemizin gelişimine yapacağı katkılarla geleceğe taşınmalıdır.

Popülist bir anlayış yerine akademik kuralların ciddiyetle uygulanmasını: daha üretken bir akademik ortamın kurulması için öğretim üyelerimizin üretimi önünde engel olan insan kaynağı ihtiyacının giderilmesini, gerekli kadroların sağlanmasını, altyapının güçlendirilmesini ve öğretim üyelerimize iyi bir çalışma ortamı kurulması için gereken çalışmaların yapılmasını hedeflemekteyim.

Son dönemde yaşanan yönetsel sıkıntıların akademik kalitemizi olumsuz etkilememesi ve Boğaziçi Üniversitesinin kalitesine uygun bir sürecin yürütülmesi için gösterdiğimiz gayreti eninde sonunda tüm mezunlarımız tarafından anlaşılacağına eminim.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dikili Çukuralan Altın Madeni için verilen "ÇED olumlu" kararı iptal edildi

SONRAKİ HABER

İsrail’de 30 yaş üstü kişilere de üçüncü doz Kovid-19 aşısı yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...