23 Ağustos 2021 08:13
Son Güncellenme Tarihi: 23 Ağustos 2021 13:34

İsrail'de araştırma: 3. doz BioNTech aşısı enfeksiyon riskini önemli ölçüde azaltıyor

İsrail Sağlık Bakanlığının verilerine göre BioNTech-Pfizer'in geliştirdiği koronavirüs aşısının 3. dozu enfeksiyon riskini önemli ölçüde azaltıyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İsrail Sağlık Bakanlığının araştırması, BioNTech-Pfizer'in geliştirdiği koronavirüs aşısının 3. dozunun 60 yaş ve üzeri kişilerde enfeksiyona ve hastalığı ağır geçirmeye karşı önemli ölçüde koruma sağladığını ortaya koydu.

İsrail Sağlık Bakanlığı, BioNTech-Pfizer aşısının üçüncü dozunu olan 60 yaş ve üstü kişilere yönelik araştırmasının bazı sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 60 yaş ve üstü kişilerde 3. dozun, vurulduktan 10 gün sonra enfeksiyona karşı 2. doza oranla 4 kat daha fazla koruma sağladığı belirtildi.

Buna ek olarak aynı yaş grubundaki kişilerin 3. dozu olduktan 10 gün sonra hastalığı ağır atlatma veya hastaneye yatma riskinin de azaldığı, aşının bu durumlara karşı da 5-6 kat daha fazla koruma sağladığı ifade edildi.

İsrail, geçen ay sonunda 60 yaş üstü, 13 Ağustos'ta 50 yaş üstü, 20 Ağustos'ta da 40 yaş üstü kişilere 3. doz aşı yapılmasına karar vermişti.

Bu yaş gruplarına ek olarak sağlık çalışanları, öğretmenler ve hamilelere de 3. doz yapılmasına başlanmıştı.

Yaklaşık 9,3 milyon nüfusa sahip İsrail'de şu ana kadar 1 milyon 482 binden fazla kişiye BioNTech-Pfizer aşısının 3. dozu yapıldı.

AŞININ ENFEKSİYONU YÜZDE 39 ENGELLEDİĞİ AÇIKLANMIŞTI

İsrail Sağlık Bakanlığı, BioNTech aşısının etkililiğinin Haziran ayından beri büyük ölçüde azaldığının gözlemlendiğini açıklamıştı. Açıklanan veriler, aşının enfeksiyonu yalnızca yüzde 39 oranında engellediğini ve hastalığı ağır geçirme ihtimalini de yüzde 91 oranında azalttığını ortaya koymuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da vaka yoğunluğu nedeniyle acil olmayan ameliyatlar ertelendi

SONRAKİ HABER

Fast food işçileri örgütsüz ve savunmasız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...