Milas Belediye Başkanı Tokat: Akçakaya ve Fesleğen söndürülmedikçe güvende değiliz

İlçedeki orman yangınlarındaki son durumu Evrensel'e anlatan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, "Akçakaya ve Fesleğen söndürülmedikçe güvende değiliz" dedi.

04 Ağustos 2021 15:22
Paylaş

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçedeki orman yangınlarındaki son durumu Evrensel'e anlattı, havadan müdahalenin yetersiz kalmasına tepki gösterdi.

Tokat, Kemerköy Termik Santrali ve Türkevleri bölgesindeki yangının sabah 2 uçak ve 4 helikopter ile kontrol altına alındığını aktardı. Ancak Akçakaya ve Fesleğen köylerinde devam eden yangınların kontrolü sağlanamadığı sürece santral ve çevresinin rahat etmeyeceğini söyleyen Tokat, “Hemen hava müdahalesiyle orayı da kontrollü bir hale getirmesi gerektiğini söylememize rağmen bu sağlanmadı. Sağlanamadığı için de saat 16.00 civarında tepelerin üstünden duman ve ateş tekrardan akmaya başladı ve çok kısa süre içinde köyün içine kadar geldi. Termik santralin etrafına kadar geldi. Burada çok büyük bir panik yaşandı" dedi.

Bunun sonucunda santralin bacasının dumandan görülmez hale geldiğini ve alevlerin evlere kadar girdiğini söyleyen Tokat, "Belediye ekipleri müdahale etti ve şu anda özellikle santralin etrafına helikopterlerle su atılıyor. Daha çok santrali korumaya dönük bu hamleler yapılıyor. Ama Akçakaya ve Fesleğen söndürülmediği sürece güvende değiliz” diye konuştu.

Ülkenin çok güçlü bir hava söndürme filosuna ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Tokat, “Filonun olması yetmez, bu filonun planlı ve düzenli bir şekilde kullanılması gerekiyor. Bakanımız açıklama yapıyor, şu kadar uçağımız var diye, biz uçak falan görmedik. Bu yangınların bitmesi için havadan uçaklarla desteklenmesi lazım” dedi. (Muğla/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Zonguldaklı maden işçilerinden "Eşit işe eşit ücret" eylemi

SONRAKİ HABER

Günlük Kovid-19 vaka sayıları 26 bini geçti, can kaybı 120'nin üzerinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...