05 Ağustos 2021 09:28
Son Güncellenme Tarihi: 05 Ağustos 2021 13:41

Yangınlarda son durum: 5 ilde 12 orman yangını devam ediyor

Türkiye'de orman yangınları henüz kontrol altına alınamadı. 5 ilde yangınlar sürüyor. İl il orman yangınlarındaki son durum...

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türkiye'de, 28 Temmuz günü Manavgat ile başlayan ve farklı illerde devam eden orman yangınları henüz kontrol altına alınamadı. 

KAÇ YANGIN DEVAM EDİYOR?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin 5 Ağusto günü saat 13.00 civarı yaptığı açıklamasına göre, 5 ilde 12 adet orman yangını devam ediyor.

Pakdemirli'nin paylaştığı bilgiler şöyle:

"Son 9 günde, 38 ilde 180 orman yangınını kontrol altına aldık. 5 ilde 12 adet orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor."

İl il yangınlardaki son durum şöyle: 

ANTALYA

 

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınlarında 9'uncu güne girildi. Yangın söndürlemiyor ve giderek yayılıyor. Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya sınırlarında 15 farklı noktada yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Alevler, yılkı atlarının bulunduğu Eynif Ovası'nı çevreleyen dağlara ulaştı, yılkı atlarının yaşam alanları tehlikede. Alevelerin, Köprülü Kanyon ve Tazı Kanyonu'na ulaşmasından endişe ediliyor.

MUĞLA

Milas'ta, Kemerköy Termik Santrali'ne sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Milas yangını 6'ıncı gününde ise devam ediyor. 

Muğla Marmaris'teki orman yangını 8 gündür devam ediyor. Bu sabah 4 mahalledeki yangın kısmen kontrol altına alındı. Yangında şimdiye kadar 13 bin 500 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde söndürülemeyen ve devam eden yangın Menteşe Mahallesi'ne ulaştı, 5 ev zarar gördü. Mahalle, daha öncesinde tahliye edilmişti.

AYDIN

Aydın'ın Karacasu ilçesinde 3'üncü gününde devam eden orman yangını nedeniyle tedbir amaçlı bir mahalledeki bazı evler tahliye edildi. Vali Hüseyin Aksoy ise şu ana kadar 350 hektar alanın zarar gördüğünü bildirdi. 

ISPARTA

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde pazartesi günü çıkan orman yangınının, büyük ölçüde kontrol altına alındığı ve söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Yangında 15 evin zarar gördüğü öğrenildi. 

DENİZLİ

Denizli Güney'de çıkan orman yangını devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da öğrenci ve personel servis ücretlerine yüzde 15 zam yapıldı

SONRAKİ HABER

Orman Bakanı Pakdemirli: 58 yangın meydana geldi, 38 tanesini kontrol altına aldık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...