29 Temmuz 2021 07:45

Ankara Elmadağ'da ırkçı saldırıya uğrayan aile taşınmak zorunda kaldı

Ankara’nın Elmadağ ilçesine bağlı İsmetpaşa Mahallesi'nde Kürt bir aile komşularının ırkçı saldırısı sonucu mahalleden taşınmak zorunda kaldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ankara’nın Elmadağ ilçesine bağlı İsmetpaşa Mahallesi Derya Sokak’ta oturan Kürt aileye 27 Temmuz'da saldırı gerçekleştirildi. Hakkâri Yüksekovalı Z.D. (38) ve 5 çocuğunun oturduğu eve yapılan saldırı sonrası gece boyunca uyumayan aile bireyleri, gece eşyalarını topladı. Aile, saldırının ertesi günü can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle yaşadıkları mahalleyi terk etmek zorunda kaldı.

Mezopotamja Ajansı'ndan Berivan Altan, saldırıya uğrayan aile ile görüştü.

5 çocuk annesi Z.D., Elmadağ’a 4 yıl önce Ankara’nın Bala ilçesinden gelerek yerleştiklerini söyledi. Önce Elmadağ Üçevlere yerleştiklerini aktaran Z.D., iki yıldır da İsmetpaşa Mahallesi’nde yaşadıklarını söyledi. Oğlunun işsiz olduğunu ve arada inşaatlarda çalıştığını, 17 yaşındaki kızının da bir kafede çalıştığını ve işten ayrıldığını dile getiren Z.D., ev temizliğine giderek, geçimlerini sağladıklarını anlattı. Z.D., iki yıldır oturdukları mahallede komşular tarafından son birkaç haftadır ırkçı ve cinsiyetçi küfürlere maruz kaldıklarını dile getirdi. Z.D., "Kürt olduğumuzu öğrendikten sonra kimse bizimle konuşmadı. Ben bazen işe gidince çocuklarım Kürtçe şarkı açıyorlar, onlar da rahatsız oluyorlar” dedi.

İnci isimli komşusunun kendisi ve küçük oğlu O.D.’nin, işten gelen kızı S.D’ye sopalarla saldırdığını ve ırkçı ifadeler sarf ettiğini söyleyen Z.D, diğer komşuların da kendilerine bağırdıklarını kaydetti.

Olay ardından polise haber verdiklerini kaydeden Z.D., "Şikayetçi de olsak sonuç değişmiyor, herkes onların yanında” dedi. Can güvenlikleri nedeniyle şikayetçi olmadıklarını belirten Z.D., "Gözaltına almadılar. Sadece ifade aldılar" diye kaydetti.

Saldırıyı duyan HDP Ankara İl Örgütü ailenin yanına gelerek, ev bulmasını ve eşyalarını taşımasını sağladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AYM: Melih Gökçek'in Aylin Nazlıaka'ya dair paylaşımları hak ihlali

SONRAKİ HABER

Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa