16 Temmuz 2021 18:20
Son Güncellenme Tarihi: 16 Temmuz 2021 22:51

Boğaziçi'ne vekaleten atanan Naci İnci, Akademisyen Can Candan'ın görevine son verdi

Kayyum Melih Bulu'nun yerine vekaleten atanan Naci İnci, Akademisyen Can Candan'ın görevine son verdi. Can Candan: "Tabii ki kabul etmiyorum, vazgeçmiyorum"

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Can Candan (Fotoğraf: Christian Bergmann)

Paylaş

Melih Bulu'nun yerine Boğaziçi Üniversitesi'ne "vekaleten" rektör olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Can Candan'ın görevine son verdi.

Can Candan, sosyal medya hesabından kendisine görevden alındığına ilişkin yazı gönderdiğini açıkladı. Naci İnci'nin kendisine ilettiği yazıyı paylaşan Can Candan, "Tabii ki kabul etmiyorum, vazgeçmiyorum" dedi.

Candan paylaşımında "Naci İnci, bugün bana 2007'den bu yana öğretim görevlisi olarak çalıştığım Boğaziçi'ndeki görevime, ders verdiğim bölüm ve fakültenin görüşü alınmadan 'vekaleten' son verdiğine dair bir yazı göndermiş. Sizlerle paylaşıyor, yorumunu ve değerlendirmesini de sizlere bırakıyorum" dedi.

Naci İnci tarafından Akademisyen Can Candan'a gönderilen belge şöyle:

TEPKİLER YÜKSELDİ 

Sosyal medyada pek çok kullanıcı "#KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz", "#CanCandanYalnızDeğildir" etiketleriyle karara tepki gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 1 Ocak'ta Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanan Melih Bulu, "Kayyum rektör istemiyoruz, kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" diyen öğrencilerin ve akademisyenlerin kararlı eylemleri sonucu 15 Temmuz'da yine Erdoğan tarafından görevden alındı. Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne vekaleten Melih Bulu ile iş birliği yapan yardımcısı olan Prof. Dr. Naci İnci atanmıştı.

PROF. DR. MEHMET NACİ İNCİ KİMDİR?

Prof. Dr. Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tarafından Melih Bulu’yla işbirliği yapıp rektör yardımcılığını kabul ettiği için istifası istenen üç isimden biri. Diğer isimler ise Fazıl Önder Sönmez ve Gürkan Kumbaroğlu. İnci, rektör yardımcılığı görevini kabul ettikten sonra öğrencilerin kendisine sorduğu sorulara yanıt verememişti.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Fizik Bölümü'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Naci İnci, fiber optik, nano partiküller ve uygulamalarının fiziği, optik sensörler, kuantum optiği, kuantum bilişimi, kuantum kriptografisi konuları üzerine çalışıyor.

İnci'nin iki uluslararası patenti bulunuyor.

1987 yılında Marmara Üniversitesi'nden fizik dalında lisans derecesini alan Naci İnci, 1992'de ise fiber optik sensörler alanında Heriot-Watt Üniversitesi'nden (İngiltere) doktora derecesini aldı.

1993-1994 yılları arasında Stanford Üniversitesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde optik haberleşme alanında doktora sonrası çalışmalar yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümünde 1994 yılında Yardımcı Doçent, 1996 yılında Doçent oldu.

1999-2005 yılları arasında Sabancı Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde öğretim üyeliği yaptı; üniversitenin temel ve araştırma laboratuvarları ile diğer lisans ve lisansüstü programlarının kurulmasında görev aldı.

2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'ne Profesör oldu ve 2014-2018 döneminde Bölüm Başkanlığı yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de ikinci doz aşı sayısı 20 milyonu geçti

SONRAKİ HABER

Yenimahalle'de okuyan liseliler: Boğaziçi kazanımı bizim için çok önemli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...