16 Temmuz 2021 13:24

AKP torba yasa teklifinde OHAL uzatmasını 3 yıldan 1 yıla düşürdü

AKP, torba kanunda eleştirilen OHAL maddesinde revizeye gitti; görevden uzaklaştırma, ihraç, rütbelerin geri alınması, mesleğe ilişkin unvanların kullanılmaması süresinin uzatılmasını 1 yıla düşürdü.

Fotoğraf: Muhammed Selim Korkutata/AA

Paylaş

AKP, Olağanüstü Hal (OHAL) eleştirileri yapılan torba kanunda 2 maddede değişiklik yaptı. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, gözaltı sürelerinin 3 yıl daha uzatılması teklifini revize ederek 1 yıla indirdiklerini belirtti.

Yine teklifle, "Terör örgütleriyle mücadele kapsamında kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması, ihracı, rütbelerin geri alınması, mesleğe ilişkin unvanların kullanılmaması" 31 Temmuz 2021’den itibaren 3 yıl daha uzatılıyordu. Bu düzenlemede süre uzatımı 3 yıl değil 1 yılla sınırlandırıldı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) kayyum olarak atanmasına ilişkin hüküm 31 Temmuz 2021 tarihinden itibaren 3 yıl daha uygulanmasının öngören düzenlemede ise değişiklik yapılmadı. "Terörle mücadele" kapsamında bazı suçlarla ilgili gözaltı sürelerinin uzatılması ve ek gözaltı süreleri getirilmesine ilişkin hükümlerin uygulaması 31 Temmuz 2021'den itibaren 3 yıl uzatılmasında da değişiklik yapılmadı. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Gergerlioğlu Meclis’te: Halkın zaferinin tecelli ettiği gündür

SONRAKİ HABER

İstanbul Halk Ekmek, ekmek fiyatlarına zam yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa