04 Temmuz 2021 17:59

Kadıköy'den seslendiler: Anayasayı, yasayı, İstanbul Sözleşmesi'ni uygula

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu-Kadın Meclisleri üyeleri İstanbul Kadıköy'de bir araya gelerek "Anayasayı, yasayı, İstanbul Sözleşmesi'ni uygula" dedi.

Fotoğraf: Kadın Meclisi Basın

Paylaş

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu-Kadın Meclisleri, İlerici Kadınlar Dayanışma Derneği ve LGBTİQ+ Meclisleri üyeleri, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı Kadıköy Rıhtım'da eylem düzenledi.

"Asla yalnız yürümeyeceksin" sloganları atılan eylemde mücadelenin süreceği vurgulandı ve "Anayasadan, yasadan, sözleşmeden vazgeçmiyoruz “ denildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda hiçbir uluslararası sözleşmeden o sözleşmenin kararını alan Meclisin onayı olmadan çıkılamayacağı belirtilerek "Meclis hiçe sayılamaz" diye haykırıldı.

İstanbul Sözleşmesi'nin kadınların her gün öldürüldüğü Türkiye'de yalnızca 1 şerhle imzalandığının altı çizilerek "Ancak böyle geri alınabilir. Ancak kadınlar öldürülmeye devam edilirken asla geri alınamaz. O sözleşmeden geri çekilmek isteyenlerin hepsi utanacak. İstanbul Sözleşmesi hayatına devam edecek" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Uzaklaştırma kararına rağmen katledilen Sevda Çelemoğlu toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Günlük Kovid-19 tablosu değişti, "detaylar" artık haftalık paylaşılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa