01 Temmuz 2021 14:30 Güncelleme: 01 Temmuz 2021 21:02

İzmir’de kadınlar engel tanımadı: Mücadeleye devam edeceğiz

İzmir'de kadınların "İstanbul Sözleşmesi'nden Vazgeçmiyoruz" eylemine polis engel olmaya çalıştı. "Kadınlara değil, katillere barikat" sloganları atan kadınlar Alsancak'ta açıklama yaptı.

GÜNCELLENDİ

İzmir'de Alsancak'ta buluşan kadınlar | Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir'de "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" demek için bir araya gelen kadınlara polis müdahale etti. Polis eylemi engellemek üzere kadınlara biber gazı sıktı. Polis barikatına tepki gösteren kadınlar "Kadınlara değil, katillere barikat" sloganları attı.

POLİSLER PANKARTLARA EL KOYDU

Engellemeye rağmen kadınlar yürüyüşe geçerken ara sokaklara barikatlar kurdu. Kadınlar barikata yüklenirken polis kadınların pankartına el koydu.

İzmir'de kadınlar yürüyüşe başladı

İzmir'de kadınlar yürüyüşe başladı

Engellemelere rağmen kadınlar Alsancak İskelesi önünde yeniden bir araya geldi. Açıklama öncesi katledilen kadınların isimleri okundu. Eylemde HDP İzmir İl Örgütü binasında öldürülen Deniz Poyraz da unutulmadı.

Açıklamayı okuyan kadınlar, “Siz İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma kararı alsanız da Danıştay yürütmeyi durdurmasa da bizler İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmaya yönelik hukuksuz girişimleri tanımayacağız. 1 Temmuz’dan sonra da sözleşmenin uygulanması için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

"SÖZLEŞME UYGULANSA FAİLLER TUTUKLU OLACAKTI"

Kazanılmış haklarından vazgeçmeyeceklerini vurgulayan kadınlar, Elmalı'da yaşanan çocuk istismarına ilişkinse “Eğer İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı çocuklara yönelik cinsel istismar failleri tutuklu yargılanacak ve cezasız kalmayacaktı” dedi.

Kadınlar açıklamayı “Hayatın her alanında emeğimize, bedenimize, çocuklarımıza, ülkemize ve geleceğimize sahip çıkmak için omuz omuza, bıkmadan, usanmadan, yılmadan ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ demeye ve bir kişi daha eksilmemek için mücadele etmeye devam edeceğiz” diyerek sonlandırdı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam