28 Haziran 2021 12:34

İngiltere’de ‘müzik özgürlüktür’ eylemi yapıldı

İngiltere’de gece kulübü ve canlı müzik mekanları çalışanları pandemi kısıtlamalarına karşı protesto yürüyüşü düzenledi.

Fotoğraf: Hasan Esen / AA

Paylaş

İngiltere’de gece kulübü ve canlı müzik mekanları çalışanları yeni tip koronavirüs (kovid-19) kısıtlamalarına karşı protesto yürüyüşü düzenledi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin başkent Londra’daki merkezinin önünde bir araya gelen göstericiler, buradan Parlamento Meydanı’na yürüdü. Başkentte trafiğin aksamasına neden olan yürüyüşe polis müdahalede bulunmadı.

Ellerinde “Sahnemizi kurtar” ve “Müzik özgürlüktür” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, hükümetten kovid-19 kısıtlamalarının kaldırılmasını istedi.

Ülkede kovid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler, vaka ve aşılama sayıları dikkate alınarak 8 Mart’tan itibaren 21 Haziran’a kadar 4 aşamalı plan dahilinde kaldırılmaya başlamıştı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson 14 Haziran’da yaptığı açıklamada, kovid-19 kısıtlamalarının tamamen kaldırılmasının 21 Haziran’dan 19 Temmuz’a ertelendiğini duyurmuştu. Söz konusu ertelemeyle, gece kulüplerinin bu tarihe kadar kapalı kalacağı ve evden çalışabilen kişilerin ofise dönüşünün teşvik edilmeyeceği bildirilmişti.

(AA)

ÖNCEKİ HABER

Sydney'de yeni vakalar nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildi

SONRAKİ HABER

Adana-Ceyhan depreminin yıl dönümü: Rant, çıkar, siyaset hesaplarından uzaklaşılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa