25 Haziran 2021 09:56

HDP binasına saldırıda olay yeri incelemesinde duvardaki kurşun izi fark edilmedi

HDP İzmir İl binasına yönelik saldırıya ilişkin yapılan olay yeri incelemesinde ekiplerce odalardan birindeki kurşun izi fark edilmemesi soruşturmanın yüzeysel yapıldığı eleştirilerini güçlendirdi.

Fotoğraf: HDP

Paylaş

İzmir’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü binasına giren saldırgan Onur Gencer’in partili Deniz Poyraz’ı katletmesine ilişkin soruşturmanın yüzeysel yürütüldüğü eleştirilerinde bulunan HDP’li avukatları haklı çıkaran yeni bir durum daha ortaya çıktı. 
 
Katil Onur Gencer gerçekleştirdiği saldırı ve işlediği cinayetin üzerinden henüz 24 saat bile geçmeden bağlantıları yeterince araştırılıp, sorgulanmadan hemen tutuklanırken, olay yeri incelemesinin de yüzeysel yapıldığı anlaşıldı.

Saldırının yaşandığı HDP binasında incelemelerde bulunan ekipler, Gencer’in sıktığı kurşunların ve de zarar verdiği 36 noktayı numaralandırdı. Ancak partinin Örgütlenme Birimi odasının duvardaki kurşun sekmesi olay yeri inceleme ekipleri tarafından fark edilmedi.

Olay yeri incelemesinde dahi böylesi eksiklikler bulunması soruşturmanın seyrine dair şüpheleri büyüttü.

"İHMALKARLIK OLAYIN BAŞLADIĞI ANDA BAŞLIYOR"

HDP Parti Meclisi (PM) Tefik Kaçar, duvarda bulunan kurşun izinin fark edilememesi olay yeri incelemenin dahi yüzeysel yapıldığının göstergesi olduğunu söyledi.

Partilerine yönelik saldırıda ihmalkarlığın olay henüz yaşandığı sırada başladığını dile getiren Kaçar, “Bizim örgütlenme odasında mermi izi numaralandırılmamış. Bu da olay yeri incelemenin alelade yapıldığını gösteriyor. Bir diğer şey ise böylesine vahşi bir cinayetten sonra 18 saat gibi kısa bir sürede katilin apar topar tutuklanma emrinin verilip tutuklanması. Yine olayın ardı, arkası, önünü sorgulamayan bir durum ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla bu anlamda emniyet güçlerinin gerçekten bu cinayeti hafife aldığını gösteren bir durum” dedi. (İzmir/MA)

ÖNCEKİ HABER

Myanmar'da yakın bir iktidar değişikliği zor, ancak mücadele uzun vadede etkili olur

SONRAKİ HABER

Sedat Peker, Soylu'nun uçak kiralama faturasının sahte olduğunu iddia etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...