24 Haziran 2021 08:15

EŞİK'in Danıştay önündeki basın açıklamasını polis engelledi

EŞİK'in İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına dair yürütmeyi derhal durdurması için Danıştay'a ek dilekçe vermeden önce yapacağı basın açıklaması polis tarafından engellendi.

Fotoğraf: twitter.com/esik_platform

Paylaş

EŞİK-Eşitlik İçin Kadın Platformu dün yaptığı açıklamayla İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı Danıştay’a yürütmeyi durdurma kararının ek dilekçe başvurusunda bulunacaklarını ve bir basın açıklaması gerçekleştireceklerini duyurup Ankaralı kadınları yanlarında olmaya çağırmıştı. EŞİK'in dilekçelerini vermeden önce yapacakları basın açıklaması polis tarafından engellendi.

Polisin herhangi bir resmi karar göstermeksizin basın açıklamasını engellediğini söyleyen EŞİK-Eşitlik İçin Kadın Platformundan Av.Yelda Koçak, "Anayasal hakkımızı kullanmak istiyoruz" demelerine karşın polisin "Anayasa'dan başka kanunlar da var!" diye yanıt verdiğini belirtti. Koçak, İstanbul Sözleşmesi'nden 1 Temmuz'da çıkılacağı için 1 Temmuz'dan önce İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı hakkında Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı vermesini talep ettiklerini ifade etti: Koçak, "Danıştay 10. Hukuk Dairesi'nin önünde bir tane dostayımız var bekleyen ve Danıştay 10. Hukuk Dairesi bu hukuksuz geri çekilmeye karşı dur diyebilir yürütmeyi durdurma kararı vererek. Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı hakkında yürütmeyi durdurması kararı verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

(EKMEK VE GÜL)

ÖNCEKİ HABER

Esenyurt'ta 4 çocuk yuvalarına gömülen yavru köpekleri kazarak kurtardı

SONRAKİ HABER

5. İstanbul Tasarım Bienali'nde yüzer bahçe ile kapanış: Büyükada Şarkı Hatları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...