23 Haziran 2021 18:33

İstanbul Sözleşmesi’ni savunan mülteciler için farklı illere sürgün kararı

Denizli'de İstanbul Sözleşmesi eylemine katılan 3 İranlı mültecinin ikamet izinleri Afyon Sivas ve Samsun'a taşındı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Hilmi MIYNAT
Denizli

Denizli'de İstanbul Sözleşmesi eylemine katılan 3 İranlı mültecinin ikamet izinleri farklı şehirlere taşındı. 1 İranlı, eyleme katılmadığı halde gözaltına alınarak Aydın GGM'de tutulmuştu. Katılanlar imza şartı ile serbest bırakılmıştı. Aydın Göç İdaresi tebliğine göre Esmaeil Fattahi Afyon’a, Leili Faraji Sivas’a, Zeinab Sahafi de Samsun'a gönderildi.

Aydın Göç İdaresi'ne giden 3 mülteci, kendilerine yapılan tebligatı sorduğunda kararın Ankara'dan alındığı yanıtını aldı.

Tebliğe göre İranlıların 15 gün içerisinde bildirilen illerdeki Göç İdaresi Müdürlüklerine kayıt olması gerekiyor. Şartlı tahliyelerinden doğan imza yükümlülükleri ise Denizli'de devam ediyor.

Öte yandan Uluslararası Koruma başvuru dosyaları Aydın'da kalmaya devam edecek.

"BİZİ YILDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR, YILMAYACAĞIZ"

Kararı değerlendiren Esmaeil Fattahi, "Emniyet bizden intikam alıyor. İstanbul Sözleşmesi'ni savunduğumuz için, düşüncemizi ifade ettiğimiz için bunu bize ceza olarak verdiler. İstiyorlar ki kimse sesini çıkarmasın. İstiyorlar ki herkes korksun. Onlara göre aynı ilde bulunmamız doğru değilmiş. Ben İran'da işkence gördüm ama susmadım. Bizi yıldırmaya çalışıyorlar, yılmayacağız" ifadelerini kullandı.

"PSİKOLOJİK BASKI YAPIYORLAR"

Sınır dışı davalarının halen devam ettiğinin altını çizen Fattahi, "Sınır dışı edilme kararına karşı yaptığımız itirazın davası da halen sürüyor. Karar çıkmış değil. Bu süreçte bize psikolojik baskı yapıyorlar. Bir yanda dava sürerken bir yandan bize bu eziyeti yapıyorlar. Biz kadın haklarını savunmaya, özgürlük mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Bu baskılara diz çökmeyeceğiz” dedi.

Reklam