19 Haziran 2021 14:07

Erdoğan, HDP'ye saldırıyı kınarken HDP'ye ve muhalefete yüklendi

HDP yönelik saldırıya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkartılarak en ağır cezayı da alacağına inanıyoruz" dedi.

Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç/AA

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Poyraz adlı partilinin hayatını kaybettiği, HDP binasına yapılan saldırıya ilişkin olarak, "İzmir'deki provokatif saldırıyı kınadık, kınıyoruz ve benzerlerini de kınayacağız. Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkartılarak en ağır cezayı da alacağına inanıyoruz" dedi. 

Erdoğan konuşmasında millet ittifakını hedef aldı, CHP ve İyi Parti seçmenine seslendi.

Erdoğan, "Gece yarısı bildirilerinden terör saldırılarına, provakatif eylemlere kadar her aracı kullandılar. 100'e yakın emekli amiralin hesapları soruluyor. Devam ediyoruz, sorulacak. Sen emekli olmuşsun. Bu devletle milletle ne işin var? Siz bu tür yanlış yollara saptıkça bunların hesabını bu ülkenin yargısı soracak.  Ben İzmir'deki son saldırıyı da aynı çerçevede görüyorum. Türkiye'de en çok saldırıya uğrayan siyasi parti AK Parti'dir. Sadece son 6 yılda 20'ye yakın teşkilat mensubumuz sırf AK Parti saflarında oldukları için şehit edilmiştir. Çeşitli örgütlerin teşkilatlarımıza saldırılarında da şehir olanlar olmuştur. Kim olursa olsun, bu ülkenin hiçbir vatandaşının kılına zarar gelmemesi için ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız. İzmir'deki provokatif saldırıyı kınadık, kınıyoruz. Benzerlerini de kınayacağız. Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkartılarak en ağır cezayı alacağına da inanıyoruz. Türkiye, provokatif saldırılarla da terör örgütleriyle de suç çeteleriyle de darbecilerle de dışarıdan ülkemizi yönlendirmeye kalkanlarla da mücadele edecek güce sahiptir" diye konuştu. 

Erdoğan, "Bu davanın mensubu olanlar birbiri hakkında konuşamaz. Bırakın gidenler gitsin, umursamayın" ifadesini kullandı.

Erdoğan, muhalefete yüklenirken, "Bunlar sadece adı millet olan, illet ittifakıyla bir şeyler yapıyor. Bunlar PKK terör örgütüyle ittifak halindeler. Bir gün çıkıyorlar diyorlar bizim alakamız yok onlarla. Bunları anlamak mümkün değil. Zillet ittifakı bunlar. Dağdaki teröristlerle bir olanlara benim milletimin yol vermesi mümkün değil. Bu teröristlerle beraber olan, bizim Mehmetçiğimize kurşun sıkanlarla beraber olanlarla siz beraber olabilecek misiniz? Onlara oy verecek misiniz? CHP'li kardeşlerimize, İyi Partili kardeşlerimize sesleniyorum. Cumhur İttifakı olarak biz bu yolda milletin sesiyiz, cumhurun sesiyiz. Bu ülkede yapacağımız çok şey var" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Burjuvazinin salyaları canlı hayatını boğuyor

SONRAKİ HABER

Marksizm, ekoloji ve doğa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...