05 Haziran 2021 19:07

Doğanın Çocukları: Doğa ve yaşam için mücadeleye

İzmir’de Doğanın Çocukları, Dünya Çevre Günü kapsamında Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

İzmir | Fotoğraf: Doğanın Çocukları

Reklam

İzmir’de Doğanın Çocukları, Dünya Çevre Günü kapsamında Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. “Doğa ve yaşam için mücadeleye" pankartı açan kitle adına basın açıklamasını Müberra Ünsal okudu.

Giderek daha da büyümekte olan ekolojik yıkımın çeşitli etkilerini yaşamaya devam ettiklerini dile getiren Ünsal, “Çıkış nedenlerinden birinin biyolojik çeşitliliğin azalması olduğu anlaşılan korona virüsün etkileri tüm yaşamı felç etmeye devam ediyor. Virüsün tüm dünyaya yayılmasına neden olan sermaye temsilcileri, halkların vergileri sayesinde üretilen aşıların patentini vermiyor. Hastalığı yaymış olmaları yetmiyormuş gibi, aşının herkese ulaşmasını da engelliyorlar” dedi.

İklim krizinden kurtuluşun sermayenin boş vaatleri ile değil, ekolojik bir toplumsal yaşamın inşası ile mümkün olacağını söyleyen Ünsal, “Bizler dünyanın her noktasında mücadele eden doğa ve yaşam savunucuları olarak, ekolojik bir toplumsal yaşamın mümkün olduğunu biliyoruz. Herkesi birleşik ekoloji mücadelesine davet ediyoruz” diye ekledi.

(İzmir/EVRENSEL)

Reklam