04 Haziran 2021 10:57

Oyuncular Sendikası'ndan Ezgi Mola'ya destek: Yalnız değil!

Ezgi Mola'ya destek açıklaması yapan Oyuncular Sendikası, "İnfial yaratan bir dava hakkında söz söyleyenler hakkında tek tek suç duyurusunda bulunulmasını absürt buluyor ve kabul etmiyoruz" dedi.

Ezgi Mola | Fotoğraf: Gulcanhacilar/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

Tecavüz faili Musa Orhan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Oyuncu Ezgi Mola'ya bir destek de Oyuncular Sendikası'ndan geldi.

Oyuncular Sendikası, Twitter'dan yapmış olduğu paylaşımda, Ezgi Mola'ya destek açıklaması yaptı. Sendikanın Twitter'dan yapmış olduğu paylaşım şöyle:

"Nitelikli cinsel saldırı ve intihara sürükleme suçları sanığı olarak tutuksuz yargılanan Musa Orhan'ın avukatı aracılığı ile başta oyuncu Ezgi Mola olmak üzere sosyal medya paylaşımları nedeniyle, içinde üyelerimizin de bulunduğu pek çok sanatçı ve destek mesajı yazan yüzlerce kişi hakkında 'hakaret' iddiası ile suç duyurusunda bulunmasını, hatta hapis cezası istemesini, en hafif tabiri ile hayretle takip ediyoruz.

Kamuoyunun bu denli vicdanını yaralayan ve infial yaratan bir dava hakkında söz söyleyen oyuncular ve vatandaşlar hakkında tek tek suç duyurusunda bulunulmasını absürt buluyor ve kabul etmiyoruz.

Yargımızın; her gün kadınların yaşam hakkı başta olmak üzere en temel haklarını -cezasızlığa güvenerek- ihlal, gasp ve tehdit eden failleri en ağır şekilde cezalandırmasını talep ediyor ve adalet bekliyoruz."

(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Ağbaba: İktidar, sahne, sanat ve eğlence sektörüne savaş açtı

SONRAKİ HABER

Sağlık işçilerinden konfederasyonlara: Taleplerinizin arkasında durun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...