03 Haziran 2021 13:33
Son Güncellenme Tarihi: 03 Haziran 2021 16:57

Diyarbakır'da müzisyen ve sahne emekçilerinden çağrı: Acil çözüm üretilsin

Diyarbakır’da bulunan müzisyen ve sahne emekçileri, pandemiden dolayı yaşadıkları sıkıntılara çözüm üretilmesi talebiyle eylem yaptı.

Diyarbakır'da eylem yapan müzisyen ve sahne sanatçıları | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Diyarbakır'da müzisyen ve sahne emekçileri, pandemi sürecinde yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için basın açıklama yaptı.

Siyah giysileriyle Sanat Sokağı’nda toplanan müzik emekçileri burada açıklamada yaptı. Müzisyenler adına açıklamayı yapan Engin Derya, “Göz yumma, müzik susmasın” sloganıyla sanatçıların başlattığı kampanyaya değinerek  pandemiyle birlikte iş yerlerine getirilen kısıtlamalar sonrası işsiz kalan ve geçim sıkıntısı yaşayan müzisyenlerin intiharlarına dikkat çekti.

MÜZİK VE SAHNE SANATÇILARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Derya, pandemi sürecinde yalnızca sahne ve müzisyenlerin  görmezden gelindiğini belirterek  müzisyenlerin yaşadığı sorunlara çözüm bulunması çağrısında bulundu. Derya, “Ne yazık ki, kısıtlamalar nedeniyle çalışamayan ve geçim sıkıntısı yaşayan müzisyen dostlarımızın intihar etmesinden büyük üzüntü duymaktayız. Biz Diyarbakırlı sanatçı ve müzisyenler olarak yetkililere sesleniyoruz, normalleşme sürecine geçmişken on binlerce emekçi, bağımsız çalışan, sanatçı, müzisyen, canlı müzik ve sanat mekanları, restoran ve küçük işletmeler saat sıkıntısından dolayı işlev dışı bırakılmıştır. Bilindik üzere bu sektörlerin işe aktif başlama saatleri mercilerin belirttiği kapanış saatine denk gelmektedir. Ne yazık ki müzik ve sahne sanatçıları görmezlikten geliniyor. Yaşam hakkı kısıtlanıyor. İntihar buhramların daha fazla olmamasını dilerken, yetkililerden bu konuda acil çözüm üretmesini bekliyoruz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de sağlıkta şiddet: Asistan doktoru makasla saldırıp darbetti

SONRAKİ HABER

Beyaz Saray: Biden-Erdoğan görüşmesi 14 Haziran'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...