29 Mayıs 2021 16:50

Hukukçu Turgut Kazan: "Cumhuriyet Savcılığına son veriyorlar, bilginiz olsun"

Sedat Peker'in iddialarının ardından savcılar göreve çağrılırken, Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, iktidarın torba yasayla Cumhuriyet Savcılığını ortadan kaldırmak istediğini dile getirdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarının ardından kamuoyunda yükselen iddiaların araştırılması ve soruşturma açılması talebi ile ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmede bulunan Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan "Hep bir savcı çıkıp dava açmayacak mı diye soruluyordu. Ya çıkarsa diye korktular. Hemen bir yasa teklifi hazırlayıp meclise sundular. Önerilen değişiklikle, Cumhuriyetimizin Cumhuriyet Savcılığına son veriyorlar. Bilginiz olsun" dedi.

Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AKP’nin Meclis’e sunduğu torba yasa ile Cumhuriyet Savcılarını etkisiz kılacağına dikkat çekti. "Uzun süredir başsavcı ne diyorsa, o oluyordu" diyen Kazan, Cumhuriyet Savcılarının takdir hakkının kaldırılarak, başsavcıya fiilen tam bir hakimiyet tanındığını ifade etti.

Kazan paylaşımlarında şöyle dedi:

"Hep bir savcı çıkıp dava açmayacak mı diye soruluyordu. Ya çıkarsa diye korktular. Hemen bir yasa teklifi hazırlayıp meclise sundular. Önerilen değişiklikle, Cumhuriyetimizin Cumhuriyet Savcılığına son veriyorlar. Bilginiz olsun"

"Zaten, uzun süredir Başsavcı ne diyorsa, o oluyordu. Örneğin, R. Zarrab için, böyle TAKİPSİZLİK kararı sağlanmıştı. Sonra, hep aynı yol izlendi. Ve C.Savcılarının takdir hakkı kaldırılarak, Başsavcıya fiilen tam bir hakimiyet tanındı"

"Y13CD’nin 12.11.2020 günlü kararı Savcıların takdir hakkını vurgulayınca telaşa kapıldılar. 25.05.2021 günlü torba teklifle, soruşturmayı sonlandıracak kararlar için, kendi belirledikleri Başsavcıyı yetkili kılıyorlar. Ve böylece, C.Savcılığını C.Savcılığı olmaktan çıkarıyorlar" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de koronavirüs | Son 24 saatte 7 bin 656 yeni vaka, 137 can kaybı (29 Mayıs)

SONRAKİ HABER

Ayrılmak isteyen kadını ailesinin evinde 6 kişiyle rehin alan H.B tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...