28 Mayıs 2021 06:48

Peker'e koruma konusunda Soylu'nun suçladığı isimlerden Mustafa Çalışkan konuştu

Sedat Peker'e koruma konusunda Soylu'nun suçladığı isimlerden Mustafa Çalışkan, iddialara karşılık "Allah'a sığınıyorum. Benim gibi bir insanı açığa kim, nasıl alacak? Bir görelim bakalım" dedi.

Mustafa Çalışkan | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Suç örgütü lideri Sedat Peker'e koruma verilmesi ile ilgili tartışmalar sürüyor. Bakan Soylu’nun suçladığı isimlerden Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan'ın açığa alınacağı konuşuluyor. Cumhuriyet'e konuşan Çalışkan ise "Benim gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak? Bir görelim bakalım” dedi.

Sedat Peker yayımladığı ifşa videolarında kendisine verilen koruma polisine ilişkin Soylu'ya seslenerek “Koruma polisimi sen vermedin mi?​” demişti. Katıldığı televizyon programında iddiaları yanıtlayan Soylu ise “16 Ocak 2015’te DHKP-C tehdidi ile kendisine koruma veriliyor. Şimdi esas iş bundan sonra. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, terörden sorumlu müdür de Mustafa Çalışkan. Nurettin Demir Kadıköy Emniyet Müdürü. Özgür Taşdemir emniyet müdürü ihraç edildi. En irtibatlı olduğu kişi Sedat Peker. 2015 yılında sanal bir tehditle Nurettin Demir kardeşinden kalan DHKP-C mirasıyla bir kurgu yapar ve koruma verilir” demişti.

"BENCE TOPLUM RAHATSIZ"

Soylu'nun konu hakkında suçladığı isimlerden Mustafa Çalışkan, Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'a konuştu. Soylu’nun hakkındaki iddialarına ilişkin, “Allah’a sığınıyorum” dedi. “Açığa alınmayı bekliyor musunuz?​” şeklindeki soruya ise Çalışkan, “Türkiye’deki en dürüst insanı neden dolayı açığa alacaklar çok merak ediyorum. Çıksın bir görelim bakalım. Türkiye’de insanlar var. Dürüst siyasetçiler var. En başta Sayın Cumhurbaşkanı var. Mustafa Çalışkan gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak bir görelim bakalım. Çok merak ettim” dedi.

“Soylu’nun açıklamaları sizde herhangi bir rahatsızlık yaratmıyor mu?​” sorumuza ise Çalışkan, “Bence toplum rahatsız. Benim rahatsız olmam çok da önemli değil” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bir motosikletli kurye daha yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

ÖSYM, bugün başlayacak KPSS başvurularında 300 liralık bir ödeme olmadığını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...